aku-dan-photography

Tuesday, February 28, 2012

Nokia lumia 808

ni hat latest, beberapa jam yang lepas nokia umumkan...

nokia 808, 41 megapixel kamera...
Dolo aku ada dengar sony nak kuarkan henset dgn kekuatan 16 mxpixel... aku ingat itu paling tinggi tapi skali nokia hantam terus 41 mxpixel...

mmg power... harga dalam euro 450... kalau konvert, dekat2 2k duit kita......

dalam youtube ada video pasal nokia 808..... zoom, gambar still mantap!

teringin lak, kalau nokia n8 dah rasa power apatah lagi 41mxpixel nokia 808!


*tido sambil terbayang!!!

Nokia lumia 710

kakak ipar mintak belikannya henset, so aku belikan nokia lumia 710, window mobile..

smooth.... elegen kaler putih.... aku tak dapat testkan lagi sebab simkad kena potong kecik... lagipon bior le ownernye test dolo.....

Motorola razr

mmg nice... nipis dan lebar... kamera 8 mxpixel... android... yang mampu, snap gambar je lah...

Monday, February 27, 2012

A small girl is bigger than me

my client was so excited for a present, she gave it to me.. she kept on waiting... and i had to open it in front of her, its not a custom to do so yet i followed her at my own will. once unwrapped... she crafted the most beautiful smile... that left me in the state of euphoria... in the between, i realised... im much2 smaller than the girl of 10........

Suatu hari nanti.....


Bila dah balik jumpa opah, aku rasa tenang... sebab itu le kata orang.. anak lelaki akan sentiasa dekat ngan ibunya tapi macam aku ni, lebih rapat ngan opah... umor 32 baru le berenggang ckit tu pon sebab aku kawin...

aku yang paling lama ngan opah... anak2nye punnn tak selama itu... so, aku kenal benar ngan sikapnya...

kali ni, aku dapati... dia sangat uzur.. telinga dah mula tak berapa dengar.. mata dah kabur... dan makan minum tak berjaga... aku pelik sangat, takkan susah sangat nak hantar sebungkus nasi kat mak sendiri...yang mana jarak rumah ukur radius dalam 3 batu jea... sanggup ke kita makan dan sendawa kenyang sedangkan pada masa yang sama mak kita yg dah 84 tahun tu makan yang kekadang kucing pun tak ingin....

aku perhatikan tubuh opah, tak sapa gosokkan... rambutnya tak bersisir apatah lagi berminyak... tangan kanannya tak sekuat dulu... banyak gelas dah pecah....terhempas...

aku sedih kerana aku tidak mampu untuk melakukan itu semua... aku hanya boleh duduk dan mendengar rintihannya, satu demi satu diceritakan secara terperinci, aku telah mendengarnya berkali2... segalanya sama tiap kali.

sebab itu aku tak banyak membantah.... apa yang dia mintak beli aku turutkan.... dan opah aku jenis tak makan duit orang... termasuklah duit aku... malahan dia yang banyak memberi.....cukup susah nak belanja opah aku....

Kita tak selamanya muda... pasti kita akan tua... segala kemewahan tu tak sampai ke mana pun.... takde nak bawak ke liang lahad...

Aku tak pasti nasib aku ngan orang rumah... kami cuma ada sorang je anak.... takde option lain.... sehinggakan ada yang bagi sajeshen....

"ANAK ANGKAT"

-tido dolo...

SKL TalkDelicious

Sunday, February 26, 2012

Spending quality time with her

4 scores ago, my grandma who survived alone to take me home from sarawak to ipoh... imagine, without any knowledge of sarawak whereabout... she managed to survive ... she told me, she had to stay with a family of indian who pitied her...until for the next boat ride...

now, as i am at her age... i wonder if im capable to do the same in the name of love.

she is a strong woman... indeed.
But now.. shes alone...lonely, waiting for the love shes invested previously which seems unfruitfull as a whole bunch!

i wonder why......

Plagiat

aku tak pernah ambek port maknanya hinggalah aku nak setat sambung belajor.....

Ghopenya lebih kurang macam meniru... kopi lekat, ctrl c n ctrl v....

Tu yang aku risau sangat.... niat tu dah tak selari ngan hasil sendiri... memang senang hidup tapi nak kira camna tu? Apa tujuan utama kita belajar atau sambung belajar?

Aku bukan le alim sangat tapi bila kita kasik anak bini makan.... hasilnya dari plagiat.... membuatkan aku terpikir..... halal ke? sudah tentu makanan tu halal tapi cara kita earn rezeki tu?

Ini adalah pandangan aku sendiri, tidak berniat untuk mempertikaikan hasil usaha individu mana2....

Sama jugak ngan soalan2 tips yang sesetengah guru berikan pada anak murid, kebetulan keluar hampir sama.... ataupun sama.... tidak ke kita juga nanti disoal?

Bayangkan seawal usia 12, kita dah sediakan satu platform yang kejayaannya hasil daripada unsur2 plagiat tu... kemudian kita stand tall... tersenyum bila keputusan hebat, ketua kita pon puji melangit tinggi... prestasi meningkat....

Menggunakan alasan membantu/menolong murid pada aku tidak tepat.... banyak cara lain lagi....

Dulu aku tak perasan benda2 nie...kemudian2 baru aku terpikir... mungkin pengalaman banyak menyedarkan aku.....

Untuk anak aku, danny.... aku tak kisah kalau dia tidak mencapai tahap tertinggi asalkan dia telah berusaha yang terbaek..... aku akan bantu setakat mana yang aku mampu manakala orang rumah pula penggerak yang utama.

Ibubapa mana yang taknak melihat anak2 mereka berjaya... tapi agak2 le....

Adakah anda plagiat?

Saturday, February 25, 2012

Celcom broadband 1 malaysia

mmg berbaloi guna simkad khas untuk broadband celcom... hanya rm25 untuk unlimited akses..

aku dah guna 2 bulan.. kalau tempat yang ada 3g, mmg bedesop peginya... tapi kat tapah,3g ada kat sesetengah tempat jea.... walaupun camtu aku guna gak wat spare...

sebelum nie, aku aktifkan broadband harian time balik ipoh.. guna maxis rm8 sehari, so kalau 2 hari dah rm16... kalau 2 kali balik udah rm32!

kini, aku selit je kat huawei, tether dan semua boleh guna intenet...pada masa yang sama aku download, danny online game, orang umah ngan youtube... takde masalah buffering!!!

bile le signal 3g nak lalu kat area aku... sikit je lagi.... betul2 ateh orat!!!

motorola milestone


dah hampir sebulan aku hantar motorola untuk repair lcd yang problem...

semalam aku ke kedai henpon, tanya habar.... so kata tokei kedai tu..
untuk ganti lcd, bajet dalam rm5++... mai ai... sama macam ganti lcd laptop.....

entah camne..... aku ternampak satu motorola tang bawah sikit dari segi kekuatan kameranya... henset tu aku kenal sebab yang gunanya tokei kedai tu jugak.... masa tu harganya pon dalam 2k lebih...

dia nak jual dalam rm800... peh... aku cakap "model lama ma... bla2..."

last2, sembang2... dapat la aku harga yang kira ok.... so, sabitkan aku dah biasa motorola, aku ambek jugak.... lagipun henset ni baru setahun lebih jea... hampir sebaya henset aku tu......

kini aku ada android kecik dari tabby huawei aku tu.... yang berat dalam stengah kilo!

huawei ideos tu aku buat jadi modem bila balik umah opah....


Opah aku agak uzur

erm, seperti aku jangkakan... mesti dia ingat aku merajuk... lama tak balik.... aku diam jea...

padahal aku mmg sibuk ngan kerja... tapi tak mengapalah... yang penting aku jenguk dan faham mana setatnya root aku...

saat nie, opah aku tengah rewind cete2... cete2 yang aku dah dengar banyak kali.... sambil mata aku memandang ke luar.... aku memikirkan apa pengakhirannya.

shot pilihan bola baling

SKL TalkDelicious

uno

danny beli uno, kad game... tapi aku tak tau mainnya... tak pandai, jadi pagi tadi aku tanya le klien2 aku yang tau... so belajar le aku..

menarik juga kad game nie.. masa aku sebaya dia... aku main happy family.. idakpon main tepuk gambor...

dalam seminggu dua nie, aku agak sibuk, jadi nak spend quality time ngan danny semakin kurang...

Terutama waktu petang, ke kelas agama tak dapat aku hantar.. malahan time ambek pon orang rumah terpaksa settlekan.....

Aku banyak habiskan masa di sekolah... ataupun menghadiri workshop arahan pemerintah...

hari free aku cuma sabtu dan ahad, tapi bila dah start kelas kat upsi.. cuma tinggal 3 weekends jea....tu pon kalau tempat krojea aku tu tak anjurkan apa2 aktiviti... Dema gemor usik hari sabtu.... agaknye hobi kot...

esok, aku akan ke ipoh.... dah lebih sebulan aku tak jenguk opah aku... kekangan masa..tak dapat aku elakkan.

tapi tak pasti samada dapat bermalam ke idak... kerja banyak menanti........

Friday, February 24, 2012

Sain dakwat merah

Minggu depan akan bermula tutorial pertama aku-kali ni kehadiran wajib-untuk semua kohort-walaupun pjj online.

Hanya tinggal 1 je urusan terakhir aku.. Settle aggrement ngan Kpm..

Bila aku dah hantar, stamp pun dimatikan maka aku tak boleh nak sesukahati stop pengajian.kalau stop-kena bayor ringgit lima puluh ribu sahaja.. Banyak tu..

Aku sekarang dalam rangka membahagikan masa. Antara keluarga-kerja-belajar.

Aku cuba setarakan..dan pada masa yang sama,agihan perbelanjaan pun mungkin akan ada efek tak banyak lebih kurang..

4 tahun yang lepas.. Tak banyak perubahan mendadak.. Selain daripada gastrik aku yang Agak kuat..

4 tahun yang akan datang, Aku harap segalanya akan baik2 belaka... Bukan untuk aku sorang tetapi untuk Kami bertiga..


SKL TalkDelicious

Bola baling

Semalam aku bawa budak2 ke sk batu masjid.. Ada perlawanan persahabatan antara sekolah2.. Kiranya nak test power..

Time balik hujan lebat So aku hantar budak2 ni depan rumah terus..

Kebetulan kancil aku ni ada dvd player So aku pasangkan cete kartun.

Aku tak berapa mahir area2 tempat aku kerja-semua berpandukan arahan bebudak je.. Dan budak yang last sekali memang cerdik...

Dia bawak aku round keliling merata.. Kemudian baru sampai rumah dia..

Matanya terpaku pada cerita yang aku pasang... Cerita kartun Hat makanan jatuh dari langit tu.. Meatball apentah...

Dan rumahnya, sama jalan yang aku mula2 turun budak pertama! Hampas kelapa betul...

Masuk ni dah 2 kali aku terkena ngan bebudak camnie!


SKL TalkDelicious

Thursday, February 23, 2012

'Where did i come from' diharamkan

Kementerian Dalam Negeri haramkan...

Berita Harian 23 Februari.
SKL TalkDelicious

Congratulations!

Ini adalah kesinambungan cerita aku paksa boss aku obzef time tak sepatutnya.. Maksud aku lambat lagi obzef sebenar, Ikutkan lagi 3 bulan Tapi aku dah advance!

Pagi tadi aku selak buku rekod dan baru aku teringat remarks dari boss belum diisi.. So dengan segera aku ke bilik boss bawa buku rekod, kebetulan boss aku baru nak panggil aku pasal obzef nie.. Elok sangat la.. Sama niat dan Tujuan.

Boss aku kalau obzef, memang betul Ikut timing.. Dari minit 1 sampai la ke penghujung... Maknanya takde ruang le nak lari2kan masa.

Bagusnya kita dapat membiasakan diri kita kalau2 orang lain lak yang obzef..

Aku nak kongsi apa yang aku dah buat dan Sedang buat.aku nak kongsikan bahawa menggunakan android bukan setakat Calling2 Malahan juga boleh dipairkan ke laptop sebagai medium perantara.

Bulan jan: boss obzef
Bulan feb: native speaker obzef.

Patut le 2012, tahun yang letih bagi aku.. . Tak macam tahun lepas..

What you give you get back!


SKL TalkDelicious

Wednesday, February 22, 2012

DMD MOBILE M3

Android Agak murah pada Harga rm500, 650hz.. Tapi tak tau spesifikasi lain..

Berita harian 22hb 2012
SKL TalkDelicious

Workshop native speaker

Aku Agak beruntung sebab aku dapat koordinator yang baik dan banyak membantu. Orang muda awal 30an.. Tapi pengalaman tinggi bab2 ngajar bahasa inggeris.ye le.. Udah omputih mesti le pandai omputih.

Oleh kerana aku sambung belajar jadi ini hari aku saja nak try skill komunikasi.aku tanya macam2 kat dia-sampai part dia pun ternganga nak menjawab.

Programme native speaker ni tak ramai yang setuju sebab ada sesetengahnya sombong.. Bantu tidak Tapi asek nak kondem memanjang.. Kemudian soal komitmen.. Setiap selasa, ada bengkel.. Kredit hour nak kena cukup 75 jam.. Tak cukup dengan tu semua, kena pantau lagi..timbul pula soal gaji.. Berbelas ribu sebulan-logiknya,dema tu professional.. Belajar tinggi2..

Aku? Aku layan untuk ilmu yang boleh aku boleh dapat... Tapi macam biasa.. Aktif taim sihat.. Kalau sakit. Aku cuti gak.. Tak kira le samada penting atau idak!


SKL TalkDelicious

Kali pertama danny payungkan gegels..

Sayang tak sempat aku snap dengan jelas sebab tingkap lambat keta lambat bukak.

Anak aku payungkan anak ustazah yang ajor dia ngaji tiap2 malam..

Anak Kami lebih kurang seusia.. Danny 8 tahun dan anaknya 7.

Umurnya pun sama ngan aku malahan kahwin pun sama lewat gak.. Cumanya aku awal setahun je...

Dia berkahwin ngan askar So anak dia aggresif sikit berbanding anak aku.

Danny kalau maknye marah, dia boleh tahan lagi Tapi kalau aku baru nak marah sikit.. Cepat betul ngalir airmata.. Cukup sensitip ngan bapaknya.

Malahan dengan budak2 kat sekolah - kalau aku marah dalam nada lembut-kompom le dema teroyak.. Caranya mudah.. Pelan2 cakap.. Bass kasik lebih.. Nada kasi rendah..

Aku jarang marah.. Cuma sesekali keluar suara jantan-sesekali jea..

Tahun ni aku ngajar tahun satu, kelas lemah.. Memang memenatkan.. Aku marah gak Tapi ada satu budak kembar tu.. Adiknya Ok sikit berbanding kakaknya.. Bila aku pandang je dema berdua langsung tak jadi nak marah.. Cuma aku tak tolak ansur bab keselamatan dan kawalan kelas..

Esok.. Aku akan jumpa mereka lagi..


SKL TalkDelicious

Tuesday, February 21, 2012

Bank islam dan mastam ghani teluk intan

Disebabkan masa makin suntuk dengan aktiviti kerja maka hari isnin yang blues, aku dan rakan sekerja telah mengambil keputusan untuk bank in duit pendaftaran Upsi sebanyak rm250.. Agak pelik sebab koholt sebelum ni cuma bayar tak sampai rm50...

Disebabkan Upsi menggunakan bank islam maka mau tak mau Kami terpaksa ke teluk intan..

Dalam perjalanan, Kami berborak pasal usaha untuk melanjutkan pengajian.nampak macam mudah secara online.-sebenarnya tidak begitu kerana fokus kita Agak bercabang.. Dengan kerja lagi.-aktiviti luar yang lain.. Jadi soal masa dan fokus perlu ada pembahagian setara dan seimbang..

Setelah selesai urusan bank-kami ke mastam ghani yang famous dengan mee rebusnya..

Walaupun ramai kata sedap Tapi pada aku sedap lagi mee rebus tapah atau pun mee rebus ramli.aku cuba menghayati setiap suapan namun hampa.sudu dan garpu aku tak terlepas dari tangan.. Aku tak dapat asingkan suasana persekitaran. Tiada white noise kali ini.rasanya tak cukup mantap mee rebusnya.. Namun begitu,selera seseorang tidak sama..

Seperti biasa, aku pasti belikan untuk orang rumah dan danny.itu 2 orang memang sudah lekat ketat2 dalam hati.

Kini.. Tinggal 1 lagi tindakan terakhir... SURAT PERJANJIAN ANTARA AKU DAN KERAJAAN MALAYSIA!

Esok aku akan cuba selak, baca perlahan2..-dan aku akan mengisinya setelah aku yakin...


SKL TalkDelicious

Monday, February 20, 2012

Masih lagi ada masa membuat pilihan

Walaupun aku dah daftar kat Upsi, Tapi aku masih ada masa untuk fikir masak2 samada mahu meneruskan pengajian ataupun tidak-ini kerana aku belum lagi tandatangan surat perjanjian dengan KPM. Stem belum dimatikan.borang masih dalam file.

Tadi ada aku chat ngan dema2 yang dah dekat habis belajo, kata dema.. First 2 semester Agak mudah Tapi bila masuk ke major masing2, memang payah terutama bagi option yang aku ambek ni...

Malahan ada yang dah 2 semester pun kena buang sebab gagal-kena bayar gak dalam 5k!

Aku ada masalah fokus, benda yang aku tak minat.-fokus cepat hilang.melayang entah ke mana.

Esok, aku nak tengok cd modul yang patut dibekalkan time aku daftar dulu Tapi urusetia Upsi agaknya kelam kabut tak sempat nak masukkan ke dalam bag.

Bagi yang dah lepas, mungkin itu perkara kecil. Tapi bagi aku.... Untuk ejas timing.. Bukan mudah!

Adakah aku sambung belajar kerana minat atau hanya nak membuktikan sesuatu?

Jawapannya 4 tahun lagi!


SKL TalkDelicious

Sunday, February 19, 2012

Sabtunya program motivasi

Sabtu, semalam aku sekolah awal pagi-letih pendaftaran pun tak habis lagi-tapi Sebabkan arahan-aku akur.

Program motivasi ni disampaikan oleh encik isa chik.-asal guru-pegawai ppd bahagian kaunseling-kini eksekutif kanan di yayasan pelajaran mara.

Tau le motivator-keje dema bermain Ayor lior dan emosi-maka banjir le dewan sekolah aku pagi tu.Jenuh le mengemop!

Ada banyak tips disampaikan-sekolah aku ni kecik Tapi clientnya ramai anak2 pegawai pelajaran daerah atau ppd-beso2 pangkat dema..-tapi dema tu memang professional.bila tiba program camnie-dema datang sebagai parents yang memberikan kerjasama.

Tapi macammana beso pun pangkat dema-aku dan geng2 lain layan saksama.aku sound direct "tak kira sapa mak bapak korang Tapi kerja saya, arahan saya korang buat dan dengar betul2"

sememangnya kawan2 aku kerja tiptop... Aku? Tiptop gak, bermotto kan "biar berdarah idong" maksudnya sama2 penin pala... Budak2 pening membuat kerja, aku pulak pening menanda..

*kena rehat dulu, letih menanda karangan bebudak dalam english.. Macam2 ayat dema guna!


SKL TalkDelicious

Pau yik mun tanjung malim

Selepas habis pendaftaran di Upsi-aku ke kedai pau yik mun-kedai pau tersohor tu-sapa yang singgah tanjung malim idak try pau tu macam tak lengkap.

Kebetulan aku dan kawan sorang lagi ni tak pernah try pau yik mun So berkobar2 nak Rasa.

Aku order pau daging dan ayam sebab nak try kesedapannya.. Ternyata idak le Ohsem sangat-boleh kenyang sahaja-aku lebih suka pau black pepper yang dijual di kuala woh-lagi mantap!

Tapi aku beli bungkus gak untuk danny dan orang rumah. Bagi dema Rasa.


SKL TalkDelicious

Saturday, February 18, 2012

Upsi pendaftaran selesai sudah

Oleh kerana tapah ke Upsi tidak berapa jauh, maka aku dan rakan kerja mengambil keputusan untuk tidak terlalu awal ke tanjung malim. Kami bertolak dalam 7.30am-lagipun dapat le aku bagi danny minum pagi-rutin harian yang dah masuk 2 tahun.

Sampai Upsi.. Aku berjaya mendapat tempat duduk barisan belakang-Susah nak dapat position tu.

Perjalanan pendaftaran boleh dikatakan lancar cuma part ambil gambar kad matrik yang membuatkan masa terluang begitu banyak dengan menunggu.mungkin niat mereka inginkan batch ni berehat panjang kerana yang hadir pada sesi pertama ni rata2 "remaja purba"

setelah selesai gambar diambil menggunakan kamera yang tidak mahal-aku kelihatan tidak comel seperti gambar yang aku upload dulu.hiba sikit hati nie..

Setelah selesai belajar macammana nak menggunakan sistem online Upsi, Kami ke auditorium untuk taklimat borang aggrement.. Di situ aku dah goyang-ngantuk sangat -badan Rasa tak selesa sebab peluh dah macam banjir.

Baliknya aku singgah kedai pau tersohor di tanjong malim.nak try pau yang orang kata sedap.

Bertolak jam 7.30am dah sampai ke rumah jam 7.30pm.. Letihnya!

Bersambung lain kali. Ngantuk sesangat!


SKL TalkDelicious

Thursday, February 16, 2012

Upsi

Esok pagi aku akan ke Upsi-aku pergi berdua bersama seorang lagi rakan kerja satu tempat.kalau Ikutkan tawaran, tak silap aku 6 orang ditawarkan tetapi hanya 2 yang menerima.

Seorang pengajian inggeris manakala rakan aku pengajian sains.

Cuma yang aku risau perut aku dalam 2/3 hari tidak berada di dalam keadaan selesa.aku Rasa gastrik la..

Aku harap esok, perut aku dah Ok-idak kalu problem..

Erm.. Aku letih dan mengantuk.

Kalau ada kesempatan, aku update semasa aku daftar di Upsi.


SKL TalkDelicious

Lagi 2 hari sebelum aku mendaftarkan diri di UPSI

Jam dah 2.30 pagi-aku baru dapat rebahkan diri dalam bilik 4 segi,berbantalkan lengan dengan mata terkebil2 menunggu lena.

Esok. Aku perlu tidur awal kerana pada hari jumaat aku akan ke tanjung malim-mendaftarkan diri, melanjutkan apa yang tidak untuk 4 tahun lagi.

Mampu ke idak.. Aku tak pasti Tapi aku akan cuba..

Gambate!

SKL TalkDelicious

Wednesday, February 15, 2012

Kerja sampai pensan

Semalam, selasa-hari yang aku letih sesangat.dengan jadual yang penuh dan kastemer2 aku yang aktif membuatkan aku pancit.

Tak cukup dengan itu-aku dipantau oleh omputih program native speaker dan masa tu juga kastemer2 kecik aku tu demand bukan main-takleh duduk diam-satu jam tu umpama berjam2!

Habis time kerja, aku balik hantar danny kemudian ke pkg Temoh-ada taklimat guru2 tahun enam-sampai 4.30 petang kemudian aku ke sekolah semula sebab ada game persahabatan Bola baling antara sekolah aku dan sekolah jiran2 lain.

Hampir 6 petang baru aku balik ke rumah.aku cuba bertahan Tapi tak mampu-aku letakkan pala Jap-dan sedar2 dah 12 tengah malam.

Tapi bukan itu fokus utama aku..

Aku lebih terarah kepada orang rumah aku yang cover semua hal yang patut aku lakukan. Dia pergi kerja.Dia hantar danny ke kelas agama-dia ambek bapak dia dan bawak ke dewan kg pahang sebab ada pemberian voucher rm500.kemudian hantar balik.Dia ambek danny dari kelas agama.Time aku lena, dia hantar danny mengaji.

Dia juga letih seperti aku-aku tahu kerana saat ini tidurnya lena dan dengkurnya itu merupakan satu irama yang mengalunkan minda aku supaya lebih menghargai pengorbanan seorang isteri.


SKL TALKDELICIOUS!

Tuesday, February 14, 2012

Eikon aku bernyawa kembali

Ya Akhirnya selepas beberapa bulan tidur dalam keadaan bersauna.. Berkemban setiap masa.. Peluh jantan mencurah2.. Eikon aku hidup semula.

Kata repairman motonya rosak atau nama saintifiknya kompressa! Terpaksa diganti. Elok Ganti terus satu set yang baru.. Hadoi la.-mana nak cekau duit taim2 genting nie.. Tapi dia sajes guna Hat duatangan.. Aku setuju.-sebab tu je termampu..(ingat murah)

Harga sekehen pun bukan la murah gak.. Campur gitu gini semua sekali dah dekat 4 ratus.. Hadoi la..

Dengan kudrat yang tinggal baki2 tu.. Aku bayar gak.. Ringan je mulut nak tanya. Terima kad plastik tak?

Tapi yang aku takleh tahan, time dia turun dari blok aku nie.. Dia menyanyi riang.-sungguh terhibur rasanya..

Saat aku update blog nie.. Aku berselubung dalam selimut tebal.. Sejuk betoi.. Dan aku dapati.. Danny tidur lena dan orang rumah pun sama..

Dan di luar sana... Aku terdengar pusingan meter.. Semakin laju dan gemersik bunyinya.. Huhu.


Aku tido dulu.. Tapi macam lapor le pulak... Takpe, esok belasah time sarapan!

Nokia lumia 800

8 megapixel carl zeiss
nampak macam kecik jea...
Tak sempat aku test power sebab taknak hati ni terdebar2!

Tapi aku yakin pasti tak mampu lawan niknokia aku ni...

Walaupun sudah berusia lebih setahun, niknokia aku banyak menang anugerah.. Satu jea.. Best videomentary taim kursus dulu.. Ok ape!

"Tangan tang dahi"

Nokia lumia 800

Tadi petang aku singgah bertanyakan habor henset motorola aku. Rupanya tak dapat lagi berapa anggaran repairnya.. Takkan juta2 kot!

Dan macam biasa Tokei kedai tu mesti ayat gersang Sambil tayang2 dan suruh aku sentuh tak banyak sikit henset dia jual.

Nokia lumia 800 berlari menggunakan kuasa tingkap .. Sentuhan lembut dan mesra.. Mengikut gerakan jemari seumpama tarian melayu lama. Penuh ramah membuka setiap daun tingkap secara halus dan tepat.

Nampak macam best Tapi macam biasa juga.. Benda2 ni semua nafsu semata!

Hidup kekadang selamba
SKL TalkDelicious

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...