aku-dan-photography

Friday, March 2, 2012

Danny naik Quran

Cepat jugak anak aku naik Quran.. berbanding aku dolo.... darjah 6 baru le nak naik...

dari melaka sampai balik ipoh, bertukar2 guru agama ngajor aku....jenuh aku nak khatam....

dari segarang2 guru agama (nyebabkan aku nyorok balik semak) sampai la ustazah yang aku pelik sebab ada hari dia ngajor, ada hari anak dia lak ngajor.... semua aku rasa.... (kemdian baru aku tau pasal period2 nie) aku cukup naive sampai le ke skolah menengah.....

Buat masa sekarang nie danny ada minat dalam bab gi ngaji, dia enjoy.... tapi pelik gak, jawi dia kurang sikit berbanding bahasa arab... tadi aku mintak dia baca ayat pertama dalam Quran... not bad, boleh dia baca...... tapi kalau homework jawi, aku le yang ngajornye... pada masa yang sama aku belajar balik jawi yang lama dah aku tinggal.... berbeza jugak jawi time aku belajor tahun 1980 dolo.....waktu aku sebaya dia.

Semoga anak aku esok cukup ilmu dunia dan akhiratnya.... amin.

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...