aku-dan-photography

Sunday, January 1, 2012

tahun baru ke kuala kangsar

Sementara antar opah aku ke bukit chandan.. kami bertiga ke masjid ubudiah.

Masjid nie mmg tersohor uniknya... bior macammana canggih hat lain, keunikkan masjid ni membuatkan kita menghargai hasil peninggalan orang dulu2...

Di sebelah masjid, kawasan makam sultan-sultan dan kerabat diraja perak. Hari nie open kata caretaker masjid,so leh le ziarah. Tapi aku tak le masuk sbb danny ada sekali...

Dalam 30 minit kami di area masjid, memandangkan cuaca kian gelap maka kami memendekkan lawatan.

Kami bertiga cuba menembak angle2 yang menarik...masing2 dengan gajet khas....

Not bad hasil gambar orang rumah dan danny!

*datuk aku juga dikebumikan di situ..

2 comments:

Daddy Zuki said...

salam. teringin ke KK bandar diraja. kwn yg asal dari sana kata kg dia tu masih mengekalkan adat resam melayu lama2...mesti best kan?

Jangan Beri Ruang Malaysia Jadi Syurga

kulop ludin said...

kuale kangsor ni rata2 kg2nye masih menten... tapi mmg tempat orang tua2... hehe.. yang memuda macam biasa banyak merantau.... tapi bile taim raya.... mmg sendat pekan kuale!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...