aku-dan-photography

Saturday, January 14, 2012

shabu - shabu stimboat manjung

oleh kerana dah ke lumut time ujung2 december lepas maka aku dan keluarga.. hehe.. 3 orang je...becita2 nak try stimboat.... kat tapah ada gak aku try sekali kat kedai tu...( nama aku rahsiakan sebab nak duduk lama kat tapah nie) Kebetulan kami first kastemer... so debor2 le... apa yang dihidangkan lebih kurang macam yong tau fu jual kat pasar malam.... Peh lepas tu siap tanya pendapat aku samada sedap ke idak... Sabitkan aku memang kenal owner kedai tu dari setat aku dok tapah... aku kata...

"OK"

Berbalik cete kat lumut tadi, aku kontek kawan.. dia pelawa ke umah tapi macam biasa... memang aku tak pegi sebab memang style aku, tak endak nyusahkan orang... aku TOURIST time outingvacation ke mana2.... Dia sajeskan shabu2 kat manjung..katanya berhampiran Kamdar.

Dengan penuh konfiden, aku kata orait... Aku mmg tak kisah kat mana pon sebab aku ada GPS.... yakni Global Positioning System... salah satu sopware kena ada la nie... malahan nak tuju arah ke bilik air dalam umah pon kita boleh guna GPS walaupon ada yang sebot GPRS takpe le kita paham..

Agak2 molek timing..malam tu kami keluar... GPS aku setatkan kat niknokia aku... so aku follow.... orang umah dan aku dapat agak2 ke kamdar tu tanpa gps tapi sabitkan malam... kami follow je cakap gps tu.... aku tak tau mana dia bawak.. sampai selisih pakcik gi madrasah kat dalam taman pon ada..... lalu bawah terowong pun ada.. aku sempat ingat taman samudera kalau tak silap... rasa jauh bebenor.. macam nak cari romah sedara kenduri kendara.... udahlea malam... tapi berkat kesabaran... kami sampai......

semasuk je kami dalam restoren shabu2 tu orang agak ramai tapi masih bertempat... kami bertiga duduk dan ada le mamat bangla setting dan tanya.. mau sup ka tomyam? aku tercangak2 sebab aku tak faham..... aku baru nak tengok menu... nampak le nasik goreng... dan rupa2nya kedei tu sistem buffet....

Mana le pernah kami makan stimboat jenih buffet,so aku gi ambik nasik goreng lak.. makan tu dolo... lapor. orang umah ambek bahan2 favourite dia ngan anak...

banyak betoi makanan laut kat situ....ayam,daging dan macam2 tumbuh2an pon ada.... Bila dah agak cerdik....aku try kerang ke ape ke nama dia ntah kaler hijo.... tu yang aku ambek agak banyak sebab aku tengok lelain famili asek sauk tu jea......

Kami makan tak banyak sebab mmg camtu tambahan pula aku dah makan nasik goreng awal2.. naive betoi!

Baliknye.... aku guna gps? Oh tidak..... aku taknak dia suruh aku masuk terowong lagi dan selisih pak aji yang baru balik mesah.......

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...