aku-dan-photography

Sunday, January 8, 2012

Jawi

Hari sabtu aku setkan danny supaya dia clearkan semua kerja sekolah-supaya hari ahad nanti dia boleh berehat.

Matematik dia dah settle cuma pendidikan jawi je belum-so aku tak over dari orang rumah.

Memang betul le apa orang kata, kalau lama tak Prektis baca jawi mmg boleh pening membacanya. Jenuh aku kaitkan dari satu bunyi ke satu bunyi yang lain. Untuk bantu danny siapkan 4 helai mukasurat.Hampir 2 jam.

Danny macam biasa-memang tak berapa fasih baca jawi-bahasa melayu pun sama. Macam2 style dia baca-dan aku sabar je-sebab kekadang aku silap baca.

Itu baru tahun dua-belum lagi naik tahap dua nanti.

Tapi aku percaya-belakang parang kalau diasah selalu akan tajam gak cuma lambat le sikit.

Banyak perkara.-aku dan orang rumah kena updatekan lagi. Terutama bahasa jawi dan arab..

2 comments:

thisni3zahata said...

kalo nk praktis jawi..kene sokmo2 gi klate..kat sane sume signboard ade tulisan jawi...ha3

kulop ludin said...

good sajeshen..... tenkiu!!!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...