aku-dan-photography

Sunday, January 22, 2012

Adil dan saksama 1 malaysia 1 fair husband


Antara items personal aku ialah Laptop.. Disebabkan personal, orang rumah dan anak aku tak pernah pun tekan butang "on". Sebab tu aku tak benar sesiapa pun sentuh ini Laptop.. Bak kata mc hammer "you cant touch this!"

Kat tempat kerja pun sama.. Takya le kata nak guna Jap untuk apa jua niat.-memang aku tak kasik!

Wallet, henset & Laptop... 3 benda ni amat personal bagi aku... So orang rumah dan danny pun dah faham... Tapi tak bermakna aku tak bagi semua tu kat dema berdua..

Semua benda personal tu aku dah provide kat orang rumah dan danny.. Masing2 ngan Laptop peribadi.. Aku adil dan saksama... Mungkin aku ni boleh dikategorikan sebagai '1 malaysia 1 fair husband'

Aku juga dah ajar danny awal2.... apa yang bukan hak kita, jangan ambik..... so banyak kali le jumpa duit...atau samting2... aku tengok je danny... samada dia leh tahan ke idak... biasanya dia pass 100%, dia tak ambik.....

bior le aku terjumpa lapan juta empat ratus ribu sekalipun, takkan aku ambek sebabnya... itu bukan hak aku... kalau aku ambek pon mungkin sebab nak bawak ke balai polis itupon elok aku tepon polis dolo....

Ada yang kata itu rezeki, aku tak nafikan..... tapi aku tetap katakan... kita diduga dengan pelbagai cara... terpulang bagaimana caranya kita menahan keinginan tersebot.......

lu orang ada kuat ka tahan itu keinginan?
sendiri ada dada...sendiri boleh tepok!


No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...