aku-dan-photography

Tuesday, December 13, 2011

kait rambutan di changkat petai

Orang rumah ada abang tinggal di changkat petai. Kawassan rumah tu mmg heaven ngan bermacam2 pokok.. terutama rambutan.

So, pada ahad lepas balik dari teluk intan..kami singgah.

Danny dan maknye memang gemor bebuwoh... aku, gemor gak... tapi jenih berkupas... rambutan pon kalau berkupas, simpan dalam eisbok..aku makan... kalau idak... pakat kering le rambutan tu.

Sementara danny dan maknye kait rambutan.. aku macam biasa..ke sana ke mari menembak gambar..geram gak tengok buah ni tergantung2 senang dipetik.. merah2,kuning2.. fresh from ladang macam ladang epal, makan terus!


Aku takleh makan banyak sebab manis betoi! Minum banyak ta pe!

Tapi aku tak rasa aku ni jenih mesra kebun.... mmg takde skill kebon walopon aku time skolah dulu2 budak pertanian......

Satu2 kebun yang ada... ialah farmville di fb... tu pon jenuh nak jaga!

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...