aku-dan-photography

Thursday, December 1, 2011

doli char koetiaw

Kalau ke taiping, free2 kan diri menikmati char koetiaw yang tersohor iaitu.. doli charkoetiaw.. aku tau kat taiping je.. exact place.. aku ta tau... aku guna gps... dan orang umah yang assists macam rally lak!

Banyak kali aku nak try doli nie, tapi macam2 kekangan.. penuh la.. ta tau tempat la...

So masa sampai aku terus order nasik ayam dolo sbb masa aku call member.. dia story aku.. nasik ayam mantap!!!

Kemudian orang umah order:
A) koetiaw special 2
B) mee rebus 1
C) ayor neskepi ais, melo ais, ahor tembikai.

Servis agak laju... hidangan nasik ayam sampai... aku makan separuh.
Kemudian sampai le semua... kami makan...

Lupe nak info, koetiaw special..udangnye banyak siap buang kulit... nice.

Aku ratah satu persatu dengan penoh penghayatan sama seperti orang umah.....

Anehnya semua hidangan yang diorder tak sampai 30% je habis..

Bukan selera kami... aku takmo ulas panjang... cuma kalau nasik ayam...tinggi lagi darjat nasi ayam mee rebus ramli.... ataupun charkoetiaw simpang batu 8 hulu kinta...

Selera ikut tekak masing2... kita kena dinamik...

Harga koewtiaw special rm9... aku bayar semua skali rm38....


Aku takmau pegi dah...


No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...