aku-dan-photography

Friday, December 16, 2011

disember 2011 gaji dan bonus

soal duit, manusia pemikirannya sama.. hatta tokei kilang cop doit pon camtu... sapa tak suka doit....

Bak pepatah omputih, kalau doit tak membawa kebahagiaan sekurang2nya kita kita selesa dalam gundah gulana... bokan aku kata tapi omputih tu...

Gaji kali ni diselitkan bonus... ya, bonus....... bagi kerja gomen dapatla sebagaimana ditetapkan manakala yang kerja swasta... bonus dema tu...peh... berbolan2...... sebab tu la rentak orang kerja swasta ngan gomen lain sesangat......

Bagi keje gomen... mau kaya... wat bisnes.... biasanya MLM.... ada yang berenti keje sbb dapat wang banyak! Melebihi gaji sebenor.... sapa ta mo kaye!!!!

Rasuah... tu pun salah satu cara nak tambah wang.... soal haram, usah cerita...dema lagi pandai...

Kerja macam aku nie... ta tau camne nak makan suap.... hehe... tapi kalau makan orang suapkan...mmg best!

Selamat berbelanja buat kakitangan gomen!

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...