aku-dan-photography

Tuesday, November 1, 2011

Price tag

Masa balik kerja aku nampak ada satu mamat ni dengan payah membalance kan motornya disebabkan pemboncengnya adalah sebuah tong dram yang besor.

Bahaya sangat tapi kenapa? Mudah je soal green-manusia akan buat apa saja untuk green-tambahan pula kalau dah berkeluarga , komitmen dipenuhi bagi mereka yang bertanggungjawab.

Mula2 aku pikir apa le sangap sangat sampai membahayakan diri sendiri dan orang lain bawa tong sebesor tu tapi lama kelamaan aku berfikiran rasional. Mungkin brader tu terdesak memerlukan green. Mungkin susu Anak perlu dibeli atau mungkin dapur perlu diasapkan..

Kadang2 kita mudah lupa dan tak bersyukur -takyah cete orang lain-aku pon sama-tak cukup ngan tabby huawei,aku dah teringin lak tabby samsung Padahal aku dah ada motorola android sama je..

Aku ada nokia n8, pada masa yang sama sony ericsson satio aku selit dalam tapuwei je. Nokia n86 aku terbiar juga. Belum lagi dengan alcatel harga murah tu , aku selotep ngan charger sebab takut terlupa letak di mana Nanti..

So aku dah ambil keputusan tak akan beli henset Esok.-tapi lusa aku tak pasti-dan aku akan renew tekad aku 24jam sekali. Aku takleh nak stop terus sebab nokia n8 dah agak berumur-bulan ni dah genap setahun aku guna.dah lama sangat-aku tunggu henset sony 16 megapixel yang akan keluar Nanti-baru aku ganti nokia n8.

Sementara tu aku nak belajar genggam tak tiris... Aku nak Gedekut sikit-tangkai jering-tapi semua tu perlu aku belajar-maknanya mungkin aku akan lulus ataupun tidak-bukan satu tugas yang mudah sebab opah aku tak ajar macam tu.

aku akan selalu Nyanyi lagu "jika kau fikirkan kau boleh"

1 comment:

Queen Guinevere said...

udah bnyk2 henset tu jual le kat teman murah2...kikiki!!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...