aku-dan-photography

Thursday, November 3, 2011

gali skill



masa aku muda sesangat,baru keluar ngajar tahun 1997, aku mmg aktif dalam bab2 camnie..... biasanya persembahan akhir tahun,sukan tahunan diserahkan pada aku.. so, pecah pala gak memikirkan pergerakan yang mudah tetapi aktif untuk bebudak....

kebetulan pula budak2 asli mmg minat pada hiburan so cepat je dema tangkap pergerakan.....dan takde malu2...  tiap2 petang, aku akan buat latihan..lagipon masa tu tinggal kat batu 14,jalan pahang mana ada hiburan apa2... letrik pun tarak... suiz dalam umah banyak tapi takleh guna.... hidup bertemankan gasoline..skali skala baru layan generator....

bila on jea generator... penduduk kampung berhampiran akan datang umah...mereka tau ada show malam tu.. shownyea aku pasang vcd... biasanya cete hindustan... time2 tu cete2 shah rukh khan paling popular... kuch2 ho ta hei dan macam2 lagi...

Itu le hiburan kami kat atas.... tahun 2003 baru le ada letrik..... perkara pertama aku perasan... penduduk kg pakat palam astro dolo... hehe...

aku mengajar di sana 9 tahun..... dalam 9 tahun tu, aku faham benar cara pemikiran,adat resam dan budaya masyarakat asli...malahan aku juga boleh berbahasa semai....

Kini di tempat kerja baru.... aku tengah gali2 balik skill yang dah lama aku tanam...   Entah ada lagi ke idak......

* video di atas aku rakam pagi tadi, 3/11/2011 sebelum hujan lebat turun....




HIDUP KEKADANG SELAMBA!
kulop ludin spenda pintal getah

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...