aku-dan-photography

Thursday, November 24, 2011

belajar root n flash android

Dah lama aku join group fb yang pandai root /flash android dema... tapi aku tak faham apa le dema sembang...

So satu hari aku follow satu forum.. dia ajar camne nak root hset.. terutama kat motorola xt720... yang pada mulanya aku rasa nak wat lapik kertas supaya tak ditiup angin.. reasonnya aku lemas tul takleh nak instal appications sebab internal memori yang kecik kemdian tu takleh alih ke sd card...

Selepas aku tengok team syria menang sukar terhadap team malaysia dengan hanya mampu jaring 2 gol je maka aku bertekad nak gak upgrade firmware motorola xt720 dari 2.1 ke 2.2.1...

So aku donlod filenya dalam 350mb.. leh tahan besor tu... aku follow satu demi satu arahan.. akhirnya sejam lebih aku berjaya upgrade henset aku....

Kini aku dah boleh alih banyak applications ke sd card... lega...

Terkini, rupa2nya henset aku ni boleh diupgrade lagik... cumanya aku rasa... bior le aku benor2 faham bab2 update2/flashing/rooting... aku takot meletop je android ni.....

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...