aku-dan-photography

Wednesday, October 26, 2011

Nasi goreng ikan rebus

Ikan rebus kalau Ikutkan adalah makanan untuk orang yang tak banyak duit, dahulu kala-tapi sekarang.. Nilainya dah tinggi.. Tak pasti berapa Harganya tapi aku tahu, mesti mahal-sama macam ikan sardin ..

Tak semua makan ikan rebus sebab ada yang tak berapa yakin dengan kebersihannya-terpulang pada individu.

Aku dah diberi makan ikan rebus dari kecik lagi oleh opah aku-so takde masalah.

Makan ikan rebus kalau nak Best.. Kasik tuang kicap sikit ateh dia-peh mmg mantop!

Ada sebuah kedai menjual nasi goreng ikan rebus yang pada aku mmg menyelerakan.. Di tapah road-kedainya bersetentang sekolah kebangsaan pendita zaaba.

Kedainya simple tapi tukang masaknya adalah seorang chef-so masakannya superb!

Malam tadi aku dan famili makan di kedai tu.. Licin pinggan tinggal tulang je!

2 comments:

izamin said...

pegh ikan rebus law dapt makan nan air asam.. adoi... da lama mama fizah tak masak mcm nie..huhu

kulop ludin said...

nanti blajor dari mak... nanti leh masakkan satu famili!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...