aku-dan-photography

Monday, October 31, 2011

Kuala woh tapah

Di kuala woh tapah ni juga kaya dengan tumbuh2an, macam2 jenis pokok kita boleh kenal sebab ada name tag dema tampal dan kita boleh baca2.

Sapa2 buat kajian tentang pokok2 ,serangga2 atau kenapa harga meegi cup sampai rm2.50 sedangkan air percuma Kat Sini takkan la ayor sungai REBUS sampai begitu sekali Harganya.. Bolehlah datang ke Sini.

Kalau musim petai, ada penduduk asli datang menjaja petai dema.. Harga berpatutan memandangkan bukan Senang nak manjat pokok petai -melangit tingginya-aku pernah tengok dema manjat-ngeri makcik.. Pakcik.. Takleh bayangkan-dan sebab tu aku tak berapa makan petai mengenangkan kepayahan mendapatkannya.

Di kuala woh, ada chalet, surau serta facility lain-so takde masalah. Cumanya makin hari makin penuh dengan orang-ramai dah tahu nikmat mandi sungai berbanding kolam mandi.

Jambatan gantung ada di Sini dalam keadaan baik cuma aku perasan ada satu lapik lantai kayu dah terkopak.. Masuk ni dah 2 minggu tak berganti.. Mungkin pihak yang berwajib tunggu peruntukan yang ke 78 baru nak ganti kot-ataupun memang stail kita macam tu.. Tunggu sapa2 Udah terlepas ke bawah baru berakal!

Ada beberapa tempat airnya agak panas2 suam sebab ada belerang Kat lapisan bawah pasir Jadi boleh le berendam ala2 jakuzi..ada satu tempat tu siap berbumbung dan ada kolam air panas yang ada tulis peringatan jangan berendam sebab kolam belum siap ubahsuai, dah dekat setahun-mungkin 8 tahun lagi siap le tu-kita kena faham , wang rakyat bukan semudah itu nak dibelanjakan.

Tempat parking luas -boleh parking dengan selesa-tapi seelok2nya time parking , pandang2 le ke atas-pokok2 Kat Sini sebelum perjanjian inggeris belanda dah wujud.

Kekuatan mengatasi kelemahan-kuala woh memang Sesuai untuk aktiviti riadah bersama keluarga,aktiviti Sekolah,meluahkan perasaan cinta dan kejujuran-kawasan hijau yang terbentang membolehkan pelbagai aktiviti dijalankan-buat kapel2 yang nak berasmara dana-tidak dibenarkan sama sekali sebab memang takleh-sendiri Mau ingat-lagipun mana tau Esok2 video korang kuar Kat tenet, camne nak padam!

Sekiranya ke tanah rata melalui jalan lama (jalan pahang) singgah2 sebentar di Sini.

Setakat ini sahaja yang boleh kongsi-mau tau lagi? Datanglah sendiri ye!

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...