aku-dan-photography

Friday, September 16, 2011

Jenama kilang



Dolo, aku kalau berpakaian, pasti berjenama.... tapi kini stail berubah.... kalau berpakaian pasti ber saiz... maknanya ada saiz... aku pakai je...

Adidas,nike,mizuno adalah beberapa contoh jenama pakaian yang aku suka sebab stailo ... bayangkan untuk pakai tshirt belasahan saje aku beli adidas.. harga bukan murah, tapi tidak le selalu aku beli... sebulan sekali tu pon kumpul duit gaji..... gaji tak banyak.... abih2 kuat pon tak sampai tiga hatus.... kerja kilang kat bercham... kilang tiub..

Time tu terasa perih betoi cari rezeki ... kadang2 aku ni pon skima.... mintak kerja kilang tapi bawak skali sijil spm.... apply operator... sijil first grade... banyak kali aku kena tolak sbb kompom le tokei kilang tau aku takkan lama keje... naive sungguh aku taim tu,nampak benor bendulnya...

Kilang tiub ni, baru la aku belajor mohong ckit... kata tak lulus spm... takat sijil rendah pelajaran je..... SRP!

Tak lama kemdian aku jadi supervisor, besor pangkat tu tapi kerja macam operator gak malahan lebih bawah lagi... macai buang sampah pun ada...... macam2 kerja aku kena buat..... mujor badan tengah remaja...power letop2, agaknye kalau sekarang la aku wat semua tu.....mau 3 tahun tak abih terapi masat satu badan!

Seronok kerja kilang dolo2, tapi seronok lagi kerja aku sekarang!!!

tangan tang dada,
mata pandang atas...
Sire Kulop Ludin!

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...