aku-dan-photography

Monday, August 29, 2011

Puasa ke 28 dan pengorbanan orang rumah



Hari ni aku berbuka di rumah parents orang umah aku, meriah sebab dah mula ramai.. danny pun suka sebab sepupu2 nya melayan dia.

Puasa kali ini, kreditnya aku berikan kepada orang rumah kerana tak pernah jemu memastikan danny dan aku berpuasa.. kagum aku lihatnya bangun seawal pagi menyiapkan sahur, kami  tau makan je....

Dan puasa kali ini adalah puasa yang paling2 mengetest aku... kiranya kalau aku dapat habiskan esok bermakna puasa full le aku....sebelum ni, ada je tertinggal.... macam2 le ujian... pedih perot la...gestrik la...tapi kali nie  takde lak gestrik... pelik gak... kalau hari biasa, jam 11 pagi dah mula rasa pedih2 perot.

Cumanya kali ni aku kesal ckit sebab tak dapat bersama orang rumah ke bazar ramadhan selalu... boleh dikatakan aku banyak tido time balik kerja... sungguh, aku tak larat la.... kepala aku tingtong je memanjang...aku rasa tahap gula aku rendah sangat....  dan bila aku letak je  pala... katala dalam kul 2pm...sedar2 dah kul 6pm... hari2 camtu....

Aku dapat kurangkan dalam 1 inci je pinggang kali ni.... takat tu je mampu..

Tahun depan aku akan cuba lagi kurangkan tido petang time puasa...mungkin aku ambek upah jahit langsir atau sembat bling2 kat baju.... kot2 boleh ngelakkan aku dari tido petang...

Sekali lagi aku ucapkan berbanyak terimakasih kat orang rumah.... you are the best...

Selamat berpuasa hari ke 29!

tangan tang dada,
mata pandang atas...
Sire Kulop Ludin!

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...