aku-dan-photography

Wednesday, August 24, 2011

Puasa ke 23 SOP EKOR



Ya... sop ekor... sapa tak tau kelebihan sop ekor nie.... mengibas2 je lepas makan.... tapi aku pon tak tau le apa yang bestnye.. potongan ekor ada le 3/4 kerat...dah tu bukan banyak isinya.. sekomik je... sup nye pon danny yang habiskan (dia gemor sop + nasi putih) dan aku makan 3 potongan, manakala lagi satu aku kasik kat kucin...hampeh, kucin pun tak endak!

Hari ni aku berbuka luar... tapi dalam kul 5.30 ptg aku terlena lak... kemudian dalam 6.30pm.. danny tanya aku... "bapak nak meegi tak?" Ahakz...  terus aku terjaga... orang umah dah ready nak masak.... peh, tak sanggup aku tengok dema berdua termasuklah aku berbuka meegi... bukan tak syukur tapi aku masih mampu menghargai betapa gigihnya danny berpuasa.... ngalahkan aku yang taim tengahari je mule pening2... rasa nak tido je...( mmg tido pon)

Aku dah kira2, sebahagian gaji aku habis ngan makan.... ada le sikit2 habis ngan gejet2... ahakz.... makan untuk hidup.... itu mmg fakta!

Cumanya aku tak berapa kuat makan la nie... tadi..nasik pun tak bertambah.. ( popia ada lagi bawah tudung... jap2 aku gi makan dolo nanti basi lak... 2.09am)

2.23am... dah makan.. 2 popia ngan 2 ketoi cucor.. tak baik membazir.. amalan seton tu.. aku tak endak amal amalan seton..bedosez!!!

Esok, tak pasti apa menu berbuka... biasanya aku tanya anak murid aku..dema tu kreatif pasal bab2 menu nie... dan sementara dema bagitau..aku nampak dema telan ayor lior tujuh lapan kali..kikiki! Aku gemor ngusik2 dema time puasa bercerita pasal menu2 nie...dan mereka pun ternanti2 bulan puasa kerana pasti SIR dema akan bercerita menu2 yang menyentap jiwa.... (bila taim aku masuk kelas, entah rumah sapa lak menggoreng...baunya menghiris napsu aku dan budak2) kikiki... sama2 bertakung ayor lior!!!

2.32am... masa untuk tido....

Selamat berpuasa untuk hari ke 24...



tangan tang dada,
mata pandang atas...
Sire Kulop Ludin!

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...