aku-dan-photography

Monday, August 1, 2011

Gatal cuti



Hari ni aku terpaksa cuti...

Danny kat badannya, ada bintat2... banyaklak tu.... asek menggaru je..

Part2 garu ni aku pernah kena skali... masa tu aku dok ateh bukit.... kata orang kena kencin ngan antu...entahlea, mgkun betoi gak sbb kawasan aku tinggal tu mmg hutan banat....

Tak silap aku, berbulan gak baru clear..tak renti2 menggaru.... satu badan berbintat... takde tempat tak gatei! Gatei nak kawen je idak termasuk dalam kategori nie....

Selain dari doktor, ada skali tu..bomoh asli pon datang umah..berubatkan aku.... aku tak panggil tapi agaknye jiran2 lain yg bgtau.... unik cara dema berubat, banyak pantang larang.... terutama skali takleh makan benda2 pedas.....

Sampai le skarang, kalau terasa gatal2... aku dah phobia..... riso betoi....

Ubat? Ubat yang simple tapi mmg berkesan.... MINYAK CAP KAPAK!!!!

MINYAK CAP KAPAK mmg sesuai untuk gatal2.... yang ajar ni, sorang cekgu dari kalangan masyarakat orang asli..... aku dah cuba dan mmg cepat lega....

Tapi untuk kegunaan luar, kalau hati yang gatal....jangan telan lak minyak cap kapak tu! Agak2 la kalau nak hilangkan gatal...........

Kulop ludin spenda pintal getah

1 comment:

alongxp said...

try minyak yu yee cap limau(xtau la betul ke tak ejaan nih) sll aku guna tu je...

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...