aku-dan-photography

Wednesday, August 17, 2011

Durian



Hari ni aku makan durian, tak banyak.. 4 ulas je sebab bolan puasa lagipun aku tak berapa tahan ngan angin durian...medang je sendawa ateh bawoh... danny makan 3 ulas... aku tak kasi banyak sebab dia tak berapa sihat....danny ngan maknye sama taste... kalau durian, 2 beranak tu leh settle banyak biji.... senapeh je!

Masa aku ngajar di skolah atas bukit sana...bila time musim durian...peh, tak menang tangan menerima pemberian orang kampung... orang asli kat situ best.. dema tak lokek tambahan pula kita pun tak berkira tenaga dan wang ringgit.... biasanya durian2 tu le aku buat buah tangan bile balik ipoh...

(Eikon tak sejuk lak taim nie.... 16°C tak rasa apa..... leh bukak baju lagi... kompom le kena serbis....duit lagi...)

Durian kali ni diberi oleh kawan aku yang tinggal kat batu 14, jalan pahang.. cikgu azman namanya... kebun duriannya skeliling rumah... dan tiap2 tahun mmg aku paksa dia hantar... sedap2 duriannya... tenkiu man...

Dan dia ni, adalah salah sorang kawan bak kata orang... boleh senyum dan nangis sama2.. susah nak dapat kawan camtu... ada sorang lagi kawan aku camtu tapi dah tukar balik ke kedah.. cikgu sofi.... sapa2 dapat kahwin ngan dema nie mmg beruntung....

Dah kul 2.30 pagi.... aku tido dolo.. idak kalu payah nak bangun sahur....... salam.

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...