aku-dan-photography

Sunday, July 17, 2011

Yik foong



Aku ke yik foong atau kalau dolo2, kami panggil glory.... Dah lama ada tempat nie.... Dah berpuluh2 tahun.

salah satu tempat wajib lawat time raya... Aku dan kawan2 akan berpakaian segak dan poket penuh ngan duit raya... Biasanya maksima rm20 sorang hasil lawatan ke rumah orang pada raya pertama...

sampai2 kat yik foong tu, mesti kami tuju ke pusat game... Tukor siling 20 posen kemudian layan game... Macam biasa, mario....tanks... Street paiter.... Racing kete... Hehe.. Time tu dah ada jual konsol tapi hat cucuk katrij... Tu pon takde sorang pun yang mampu beli... Lagi awal dolo ada konsol atari... Sama gak... Aku ngan kawan mampu terkebil2 bijik mata jea....

lepas agak dah ringan poket, kebiasaan kami akan ke taman kanak2, pekena nasi ayam ngan ABC ah seeng... ( Sampai la nie ada lagi kat taman kanak2 ipoh) atau kalau lapor sangat kami ke super kinta.. Kat situ banyak gak gerai2 best....

itu le rutin, tiap2 kali raya.....dari sekolah rendah sampai le nengah..... Mmg happening kat ipoh....

kini... Yik foong tak macam dolo....kedai banyak dah tutop... Yang masih aktif, kedai2 komputer...game...kedai jual2 baju... Dan aku dapati premis jual henpon dah mula banyak.... Tapi masih lagi ramai orang yang datang.... Mungkin mereka pun ada kenangan yang sama macam aku.....


No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...