aku-dan-photography

Friday, July 15, 2011

Sony 40 inci



Tv lcd samsung aku, tetiba takde

gambor.... suara clear... jenuh aku mikior.....

Bulan lepas, tv crt 29 sharp, berlaku letupan kecil... so, la ni tinggal tibi 20 inci yang kalernye kuning memanjang...

Anak aku memorandum kat aku... jadi hari ni aku ke tesco kampar cari tb baru..

Mata jadi rambang, semua nampak menarik.... aku pandang atas,bawah kiri kanan sehinggakan orang umah aku angkat kaki... elok dia beli sayor dari teman aku yang hati berbelah bagi...

Samsung 42 inci 3d... 2.8k.. tersangap aku... so aku aim plasma panasonic 42 inci, 2k... leh sambung tenet... tapi rasa macam kuat reflek bayang...niat aku tersetop.....

Akhirnya setelah hampir 30 minit, aku pilih regza toshiba... tapi pada minit ke 32, aku nampak sony bravia...40 inci..

Rm2399.... uit, mahal benor....40 inci je.. setelah aku disetori oleh promoter..rupanya tibi sony nie sama mcm pnsonic tadi.. leh sambung LAN...

Aku pikir 3 minit sambil promoter tu bukak kotak untuk try.... aku terkesima... gambor dan kaler cukop cun.... masa tu, dia guna dvd cikai untuk test gambor..tapi still the nice very well...

Aku cakap, bungkus... aku mau!

Balik, aku pasang..... dan aku try tenet... peh, layan youtube... mmg vibrant gambornye... orang rumah layan vclip siti nurhaliza....lama betoi!

Jadi ngan bajet untuk beli ipad2 32gb, aku chanel ke tibi.....

Tapi sebenarnya, tv nie khas buat orang rumah dan danny... dema yang rajin tengok tv..... aku? Aku biarkanlah rasa seronok membelinya....

Hidup berkongsi rasa

Kulop Ludin

2 comments:

www.arzone_71.blogspot.com said...

Ha..ha ..Tahniah bro..beli jugak akhirnya ye... Tu yg teman maleh nak jenjalan nengok2 barang..bior orang rumah je...teman nunggu dlm keta je. Bukan apa .. hati mudah terpaut...karang lain bende nak ditengok lain pulak yang dibeli...he he

kulop ludin said...

kikiki... mike udah beli dolo.... lama kemdian baru teman....... tu sabit lcd samsung udah idak bergambor!!!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...