aku-dan-photography

Thursday, April 14, 2011

kemut special

monkey by Kulop Ludin
monkey a photo by Kulop Ludin on Flickr.

1990
taim nie aku mula ningkat dewasa... tapi masih belum lagi pasti samada aku handsome atopon tidak.... ada peristiwa lain yang nyedorkan bahawa limau tambun walopon gitu2 masih lagi dicari orang...

kebiasaan, tempat lepak aku dan rakan2 adalah dikedai kutik (kedai tu masih ada di simpang batu 8 ulu kinta tetapi dengan owner yang lain). aku dan kawan2 lain bukanlah Geeks tapi group aku nie rata2nye jenih tak nyusahkan mak bapak...
1. pempuan= tak main....
2. disko = tak pergi
3. rempit = em... tak jugak.. takat gitu2 jea...
4. dadah= idak gak, sebab musoh negara..
5. surau= em, bulan ramadhan

so satu pagi tu macam biasa.. aku ngan teh tarik.. kutik datang ke meja kami... dia mula cerita pengalamannya(entah betoi ke idak....) semasa dia ke tepen...

tepen seperti yang kita maklum jaman dolo2.. agak terkenal ngan pempuan2 berhalkom jadi kawasan2 tertentu ramailah dema2 nie melata....

kutik menghampiri salah seorang dari mereka... berlaku tawar menawar...

"berapa?"
WB> abang punya pasal.... lime beleh hengget udah lea...
"uih.. mahal tu.... mintak kurang le sikit... 10 hengget udahlea, harga promosi..."
WB> iskh abang.. dah murah le nie.... tempat lain tak dapat....
"abang ada spoloh hengget je nie...nak ke taknak?"
WB> abang tambah le sikit lagi..tambah lagi 2 hengget jea....
"ngapa tambah 2 hengget pulak?"
WB> kalau abang tambah lagi 2 hengget...
"aha..?"
WB> abang dapat kemut special.....

KIKIKI... kami gelak satu meja.... Kutik memang pandai la.... ada saje dia idea....

Kini tiap kali aku pulang ke kampung... dan jalan tu aku lalui... mata aku sentiasa melirik ke arah kedai kutik.... belum pernah aku singgah lagi selepas Kutik menyerahkan kedainyea pada orang lain....

aku rindukan zaman di mana aku belum menyedari betapa handsomnya aku kerana selepas dari insiden tu... aku mula sedari bahawa....


TANJONG RAMBUTAN RAILWAY STATION
hidup kekadang selamba
kulop ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...