aku-dan-photography

Friday, April 15, 2011

his first fishing rod...

his first... by Kulop Ludin
his first... a photo by Kulop Ludin on Flickr.

esok aku plan nak fishing kat tasik bandar baru kampar... seperti aku ceritakan sebelum nie... dah 8 tahon aku gantung minat utama aku ... berasa hati sebab batang pancing aku kena rembat.....
dan plan mancing esok, aku 50-50 samada nak bawak danny ke idak....

jadi semasa aku dalam perjalanan ke sekolah, danny mintak aku lakukan sesuatu semasa aku memancing nanti...

" bapak, when you go fishing... you snap some pictures and then u show me when you at home" (dengan nada slow...)

haih... luruh hati aku.... terasa betul dia guna reverse saikologi... kerana hari sabtu dan ahad adalah hari Kualiti taim aku bersamanya (termasuklah orang umah aku) jadi seboleh2nya aku akan kasik taim aku paling minima 2/3 khas untuk dema berdua...

kat de stori short... taim balik aku singgah kedai pancing kat area2 sk datuk kelana... ternganga jap sebab ni kali pertama juga aku jejak kaki ke kedai pancing yang penuh ngan mesin/batang dan aksesori lain...

his first...

aku belikan danny sebatang pancing dalam rm25 jea... cukup le tu.. wat dia feel2 mancing... kemdian tambah sini sana ada la dalam rm50... kira murah tu memandangkan kalau dolo2... lagi mahal kos mancing nie...

aku nak tengok samada dia mampu bersabar nunggu pancingnya disambar kerana orang memancing nie memang terkenal dengan sifat sabar tahap dewa gak.... elok untuk melembutkan hati...dan elok juga untuk danny...yang kurang sabar dalam banyak hal....

his first...

hidup kekadang selamba
kulop ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...