aku-dan-photography

Saturday, April 9, 2011

after 8 years...

after 8 years... by Kulop Ludin
after 8 years... a photo by Kulop Ludin on Flickr.

dah 8 tahon aku tak sentuh pancing....
sebabnya masa orang umah ngandung dolo..mak mentua aku tak kasik aku mancing..takot tulah katanyea... so, aku pon tak le cakap banyak... aku stop.

keduanya, batang pancing aku sekali ngan aksesori dah dirembat oleh tukang masak asrama taim dia berenti jadi tukang masak.... selamba jea dikautnya batang pancing aku, katanya nak pinjam tapi haram tak nampak dah lepas tu...

tadi, member aku bgtau ada orang nak tolak mesin mancing... so, aku tak berapa tau nilai mesin2 nie... aku rembat setelah member2 lain bgtau mmg ok harga tu.... mesin skali batang, rm200... mesin jenama Dam (german) klassik betoi... manakala batang jenih Lemax... entahlea.... aku beli jea...

sebagai pemutus aggrement tuan lama ngan tuan baru.... dapat le aku naikkan 3 ekor ikan talipia comel2... kikiki... jadila wat warm up...... tapi macam biasa... catch n release...... aku mancing di lombong itik kat area belakang temoh sana... aku pon tak tau tempatnyea...dema2 yang bawak....

kini, aku nak mencari pancing untuk junior aku danny... dia nak sangat try mancing.... bior dia belajor bersabor.... bukanke mancing nie pon boleh melatih kesabaran? tengok le nanti...

Hidup kekadang bersabor
Kulop Ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...