aku-dan-photography

Monday, March 14, 2011

to teluk intan to make border pass to celebrate danny's birthday to be summoned too!!

to teluk intan by Kulop Ludin
to teluk intan a photo by Kulop Ludin on Flickr.

so hari ini aku ke teluk intan... ada 2 sebab utama... yang pertama nak wat border pass kerana dalam bulan 4/5 nie aku nak wat lawatan sambil belajar kat luar sempadan sana tu ckit... kata dema2... ada persembahan rimo.. so macammana le ghope rimo tu.. jadinya aku nak wat kajian tindakan macammana rimo leh panjat tiang kecik sambil menggoyang2kan ekornyea... memang pelik....

yang keduanya, aku ke teluk intan sebab nak bawak danny ke pizza hut... dia teringin makan pizza so kira fair lea sebab sekali jalan ke teluk intan leh wat 2 perkara skaligus.... memang puehati tengok dia makan sungguh2 pizza tu... berbaloi le membayornyea...

di jabatan emegresen... seperti yang aku maklumkan tadi.. ramai orang disebabkan musim cuti nie... semua berpusu2 nak keluar negara... ye lea...dema banyak duit, leh le melancong...
tapi apa kisah, bak kata orang dolo2... money is like beard...today shave..tomorrow come again!! hahaha....

tapi memang berjodoh antara aku ngan pegawai penguatkuasa... aku nyaris2 lagi kena saman... itu ari kat tapah (hometown) 2 kali...dan kali nie kat teluk intan plak... seelok aku kuor dari seben eleben... orang umah bgtau.. kete nak kena saman... dan macam biasa.. aku kuorkan hset niknokia aku dan snap... time tu jugak abang misei jeling kat aku... aku menghampirinya... cakap sikit lebih kurang, dia kata "nasib baik tak tekan print" so, selamat le aku... timakasih abang misei... sebenarnya aku dah tanya awal2 kat seben eleben tu kot2 ada jual kupon letak kete.. tapi kata dema tak jual... so, nak wat camne... aku pon maleh nak rondok tiap2 kedai yang ada kat situ cari kupon... niat aku nak bawak orang umah dan danny makan pizza hut..setelah 3/4 kali aku berpusing2 pekan teluk intan disebabkan GPS niknokia aku asek2 bagi direction pizza hut yang lama tutop (aku tak berapa familiar jalan teluk intan nie)

baliknya hujan lebat sangat... danny dah longgarkan talipinggang.. agaknye pueh betoi dia sumbat apa yang termampu....(badan kecik tapi leh tahan gak dia makan, aku pon naik riso takot2 dia mungei2)

Untuk besday kali ini aku tak belikan apa2 untuk danny sebabnya dah ada semua... tak tau nak kasik apa lagi... pc/ps2/psp/ semua dah dibeli.. cuma semenjak dia sekolah nie, orang umah dah tarik simpan tu semua... ada masa2 je leh main sebab kami tak endak benda2 tu efek pada emosi dia nanti.... sampaikan psp aku pon tak bersentuhan lagi...

Selamat Hari Lahir Danny.. you know, i love you rite? (anak aku cukup paneh kalau aku cakap camtu.. kikiki)

Hidup Kekadang Selamba
Kulop Ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...