aku-dan-photography

Tuesday, March 15, 2011

splashing moment

splashing moment by Kulop Ludin
splashing moment a photo by Kulop Ludin on Flickr.

teringin pulak nak ke bukit merah...
tinggal kat suria apartment...
sewa copacabana....
naik skylift....

tapi duit tak berapa mandang.... yang ada ni kalat2 je tinggei.. kalau biskot, tinggal serodak.. kalau minum teh uncang..boleh direndam berkali2.... tapi takpe sebab bior tahan ckit keinginan tu sebab ada projek besor untuk cuti bulan sebelas nanti....

pelan2 aku kumpul duit.... pelan2 aku dan orang umah kumpul duit... tadi danny tunjuk satu helaian majalah.. dalamnya ada gambor hotel banyak bintang.. agaknye dia pon pelik sebab biasanya taim cuti.. mesti kami outingvacation...

kali nie outing dalam umah jea... kikiki...
Danny pon dah pandai.. duit lebih belanja sekolah dia masukkan dalam tabung, aku dah pesan kat dia.. kita takleh nak belanja kasar2 cam dolo.. kita kena simpan duit untuk outingvacation nanti..nampaknya dia faham... sama2 kami menabung... terasa thrillnya...

ada seorang sahabat FB aku, namanya Saat Sulaiman.. seorang penulis (aku dah beli 2 buah buku tulisannya, sangat menarik) memberi idea bahawa kita kena plan program tahunan keluarga bagi mengeratkan ikatan kekeluargaan... so, pada aku itu adalah idea yang sangat menarik...

Biasanya kita hanya rancang program2 tempat kerja dan mengabaikan program terancang keluarga...

aku rasa idea ini boleh diaplikasikan tidak kira samada individu tu dah berkeluarga ataupun belum.. jadi kita akan nampak aras/arah tuju setiap tahun... kita dah setkan benchmark... bagus.

Tapi aku memang terasa beku betul...24/7 duk umah..... rasa nak pitam2 pun ada.....

Hidup kekadang berkorban
Kulop Ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...