aku-dan-photography

Friday, March 18, 2011

mempercepatkan internet

masalah tenet yang slow macam siput membuatkan aku dan danny tak tentu hala taim cuti nie...

danny ngan artzooka.com manakala aku ngan laman web yang lain... Oleh kerana kami guna signal yang sama maka masing2 saling tanya apa yang didownload... Kadang2 danny datang sambil jeling2 Kat laptop aku, Agaknya nak wat sepot check apa bapaknye tengah download dan bila taim dia download, aku pulak kena stop dari aktiviti aku...

dia dah pandai guna google search.. Pantang nampak apa Kat nikelodeon atau disney chanel sebut jea url... Lepas tu dia cari le sendiri Kat google search...

umur baru 7 tahun dah pandai guna search engine.. Besor Esok tak tau le camne.. Bukan Senang nak palam tenet nie... Biasanya lain dicari lain pulak yang dapat...

Jadi untuk mengatasi masalah tenet ni maka aku beli 1 modem baru jenama belekin Kat tesco bagi menggantikan modem lama linksis yang portnya dah banyak terbakor..

harga dalam dua hatus lebih ckit.. Boleh la memandangkan aku beli linksis tu empat hatus lebih..

dan aku tersenyum bila berjaya konek ke tenet.. Walaupun Susah pada mulanya..

ironinya, tenet tetap lambat tahap cipan.. Aku rasa kura2 kena ikat mata pun jalan lagi laju...

tapi aku pelik sebab kalau dah Jadi masalah satu malaya maka wajarlah stimix bagi rebate untuk bil bulan 3 nie.. Dapat kurang 50% pun jadilah... Bukan mintak free terus...

hidup kekadang alternative
kulop ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...