aku-dan-photography

Friday, February 4, 2011

spenda pintal

ramai kata pelik nama blog nie...
sebenarnya idak le pelik sangat cuma between the lines tu kena terangkan..

kadang2 kita perhatikan manusia secara luaran, tersangat bezanya dengan apa yang tersirat di dalam... adakala nampak alim benar tapi disebaliknya hanya tuan punya badan yang tahu ( vice versa)..

adakala nampak mewah.... tapi telan meegi gak tengah2 bulan..beratur awal pagi pada hari pertama gaji....

sependa, seluar pendek dalam.. aku suka guna ayat suor katik.. sama nounnya.... tapi bebudak skarang tak berapa faham ngan suor katik... dema faham kalau kita sebut "boxer" padahal sama jea....

pintal getah.... menutup lubang2 dengan memintal2nya dengan getah... bermaksud... cuba mengharungi keadaan hidup yang tak lekang ngan cobaan dan kepayahan hidup lalu coba melewatinya dengan apa cara sekalipon supaya langkah diteruskan jua....

spenda pintal getah... apa yang di luar mungkin tidak sama dengan apa yang ada di dalam....

hidup kekadang berpintal2
kulop ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...