aku-dan-photography

Sunday, February 13, 2011

manuskrip dinasti ching Kat tesco

(replika manuskrip zaman dinasti ching)

oleh sebab aku tak berapa tahan dengan bunyi gema dalam rumah maka hari ni kami ke tesco kampar.

aku dengan figura bahasa memberikan mandat bersahaja kepada orang rumah.. Jangan lebih 1k udah lea.. Idak kalu tak mampu nak bayar.. Gadai spenda pun tak lepas..

Sebagai seorang isteri yang taat kepada suami.. Dipenuhkannya troli selagi muat dan termampu ditolak..

aku macam biasa mesti menitik2kan ayor lior area tibi besor2 tu.. Keinginan tibi 42 inci/52 inci semakin menebal walaupun aku tahu.. Selagi aku tak tambah 1 lagi astro.. Tak merasa nak layan cerita2 yang aku minat.. Tapi aku sedar.. Itu adalah kehendak dan bukan keperluan..

Kemudian aku beralih ke bahagian telepon bimbit..wow, samsung tabby rm2199 rasanya.. Leh tahan harganya.. Tapi besar nya pun leh tahan juga.. Kat mana aku nak letak bila ke tandas Nanti.. Kalau jatuh masuk lubang tandas, camne?

aku tutup rapat2 hasrat yang ada tu.. Sebab kehendak melebihi keperluan..

bila taim membayor.. orang rumah rasa serba salah sebab tak tercapai nak sentuh target 8 troli sekali harung...

aku pulak dah pegang2 kancing seluar.. Harap2 tak le kena gadai seluar katik...

hidup kekadang selamba
kulop ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...