aku-dan-photography

Thursday, February 17, 2011

jam tangan

hari ni hampir kul 6 petang baru aku pulang ke rumah disebabkan ada aktiviti tambahan di tempat kerja.

Kemudian aku ditelefon danny.. Mengingatkan aku tentang kan tangannya. Pendek cerita.. Akhirnya aku belikan sebuah jam tangan casio .. Kat tapah jea.. Harganya rm55..

beruntung dia.. Semasa aku darjah 3/4 dulu.. Taim tu jam digital dah ada.. Aku masih ingat.. Tali besi.. Digitnya pun kaler hijau.. Betapa aku teringin sangat tapi aku bukan datang dari keluarga yang mampu..

yang mampu pakai jam tu adalah di kalangan Anak2 polis.. Sedangkan aku tinggal bersama opah dengan pencen yang tak seberapa..

tapi entah kenapa aku tidak pandai meminta2 mungkin pada masa tu aku dah mula sedar aku tidak seperti Anak2 polis yang ibubapa mereka mampu membelikan sebuah jam tangan digital...

sehingga kini aku masih lagi tidak pandai meminta2.. Tapi aku masih lagi terasa bagaimana rasanya jika inginkan sesuatu tetapi kita tidak mampu memilikinya dan pada masa yang sama kita menerima hakikat tersebut..

hidup kekadang kenangan
kulop

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...