aku-dan-photography

Sunday, February 6, 2011

astro one

akhirnya aku cuba juga astro one setelah aku menanti agak lama filem mak limah balik ke rumah Jadi hantu..

ceritanya bersahaja.. Bajet murah.. Pelakun lagi sikit dari zombie kampung pisang... slapstick tapi menghiburkan... Cuma pada aku .. Filem ni kurang garapan dari segi sinematographinya.. Banyak tempat tidak diguna pakai sepenuhnya.. Kurang keindahan berbanding zombi kg pisang..

fokus hanya pada kedai tepi sungai tu jea.. Patut la dema terkejut apabila kutipan kali ni tidak kurang dari 6 juta.. Ada beberapa orang pelakun perlu disemak semula .. Lakunan mereka memang tegak macam tiang bendera takde jiwa dan kekadang tak bertempat pula macam Anak kak limah tu.. Ketawa yang dibuat2 monotonus..

lakunan pelakun2 veteran memang mantap.. Aku suka ekspresi pak jabit terhadap awie.. Jelas dan tegas.. Penghayatan watak yang baik.. Lakunan awie memang nampak lebih matang.. Dia dapat melahirkan mood secara tidak sedar melalui bahasa tubuh yang baik.

untuk filem ini aku dapat bagi 5 bintang daripada 10... Aku kategorikan filem ni Sebagai "kecewa tapi menghiburkan"

hidup kekadang zomba
kulop ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...