aku-dan-photography

Monday, January 3, 2011

Danny and Sir Bapak



Isnin, adalah hari yang paling aku ingati..
Julung2 kalinya anak aku ke sekolah bersamaku malahan hari pertama juga dia mengenaliku sebagai "sir" yang selama ini cukup payah dia nak terima bapaknya adalah sama level dengan guru Pra yang disanjung2…

Apabila tiba waktu aku masuk ke kelas, aku cuba untuk menyamaratakan semua murid2 walaupun mata aku sering mencuri2 hala pandang ke arahnya...

Danny seakan2 faham bahawa seperti yang telah aku dan orang rumah maklumkan bahawa di sekolah aku adalah sir dan bukan Bapak seperti di rumah.

Ternyata dia masih belum dapat memanggilku sir, mungkin janggal agaknya...

Aku akan berjumpanya sekali dalam seminggu... dan aku menunggu saat2 anakku memanggilku "sir"

Bagaimanalah rasaya.....

Life as is…
Kulop Ludin™

2 comments:

azlanlin said...

Pasti si anak kekok di peringkat awal utk memanggil gelaran 'sir' atau 'cikgu' utk mak dan bapaknya..
~ Kelu lidah gamaknya.....

kulop ludin said...

hehe, gitu le gamaknye mike....
teman pon kelu gak membahasakan diri sir pada anak!!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...