aku-dan-photography

Thursday, April 29, 2010

teka doit siling... ada hadiah

kepada kekome nak hadiah.. bolehle meneka doit siling kat laman nie...
blogger nie area tapah gak.. tapi teman idak penah jumpe...
tapi dia penah nampak teman taim teman berbikini muslimah kat laketown bebaru nie...

di sini lamanyea..... rawa tapah with love



HIDUP KEKADANG SELAMBA! kulop ludin spenda pintal getah

Monday, April 26, 2010

siti nurhaliza ke jj ipoh



Siti nurhaliza.. Sapa tak kenal, semua orang kenal!

Salah seorang peminat siti adalah orang umah aku sendiri.

Pada ahad lepas siti datang ke jaya jusco ipoh bagi mempromosi alat mekapnya.. Simplisiti...

Pendek cerita kami ke sana.
Siti tiba jam 3.40pm.. Orang ramai riuh rendah..

Siti cantik.. Makin slim berbanding sebelum ni...
Aku dapat lihat jelas menggunakan zoom kamera.

Apa yang pasti, orang rumah aku sangat puas kerana inilah kali pertama dia dapat melihat siti secara live...

Aku pun puashati juga kerana dapat belajar mengambil gambar dalam keadaan yang riuh rendah tu...






 

Lagipon Siti udah milik orang.. Bagaimana mungkin aku ngenguit mata apabila misai dato K bisa mendebarkan kegerunan!
Takot!




HIDUP KEKADANG SELAMBA! 
kulop ludin spenda pintal getah

Saturday, April 24, 2010

kulop ke laketown bukit merah cuti haritu!


 

sudah lama aku tidak berblogging.
aku sibuk dan tak berapa sihat nak bercerita.
tapi sempat juga aku pergi  bercuti ke laketown bukit merah.
ada beberapa peristiwa berlaku dalam beberapa minggu lepas..
aku perlu tenangkan minda aku...
seperti biasa....
 
mereka tetap bersama aku.

Wednesday, April 21, 2010

BORET CIKA

 semasa aku kat CH aku telah singgah di sebuah kedai menjual bermacam alat2 perhiasan dan juga permainan.
dalam bebanyak tu, aku ternampak satu benda nie... aku suka sebab aku boleh ramas2nyea... dan jarang aku nampak jenis nie... so aku pun beli... sebelum tu aku dah tanya anak aku, nak yang ini tak? dia jawab.. tak endak... kerana dia lebih berminat ngan mainan Ben10....





 setelah itu, tak berapa lama kemdian, danny nak jugak benda nie... aku terpaksa beralah.... aku pesan, jaga elok2.... jangan lempar2 sesekati.. rare item nie...


aku namakannya CIKA sebab badannya lembot,berbulu2 getah.....
taklama lepas tu aku teringatkan ada seketoi lagi benda ni kat umah, kepunyaan danny... lalu aku pun bertanya... nak namakan apa bebola getah berbulu danny tu? tanya aku pada danny...


dia jawab... BORET.. aku tanya lagi dan jawapannya tetap sama... BORET.. aku sajeskan banyak nama lain tapi danny tetap nak namakan bebola getah tu BORET.. hahaha... aku takleh nak xplain bebanyak kat danny... so ini le BORET kepunyaan danny.




Jadi aku harap CIKA dan BORET boleh bertahan lama....






setelah 2 minggu, aku bertanya lagi... apa nama bebola getah danny..jawapannya tetap sama... BORET!!


HIDUP KEKADANG SELAMBA!
catching my breath
kulop ludin
spenda pintal getah

Sunday, April 11, 2010

Saturday, April 3, 2010

terpikior masa kat lumut



Sementara orang umah dan anak membeli belah hidupan2 kering berhampiran jeti lumut.. Aku ambek kesempatan untuk memerhatikan orang2 sekitar yang lalu lalang..

Kenapa orang2 ye? Yup.. Kata shakespeare kita ni pelakun dan dunia adalah pentasnya.. Ada di antara ramai2 ni bawa famili.. Bawa diri.. Bawa tunang.. Bawa curang pun ada....

Sekilas pandang apa yang aku perhatikan... Kalau yang bawa famili..-time balik..yang lelaki Muka idak semanis orang umah mereka... Hehe...
Mana yang kapel2, lelakinya senyum2 puas.. Pelik betoi!


HIDUP KEKADANG SELAMBA!
catching my breath
kulop ludin
spenda pintal getah

sedor tak sedor udah besor



sedor tak sedor udah besor orang umah aku.
1april adalah hari lahirnyea...
payah tul nak wat surprise sebabnya orang umah dan danny. ke mana je aku pergi ada je dema...
nak ditinggalkan, sian le pulak....

disebabkan orang umah aku ni tak berapa gemor ngan intan permata dan lelain... aku belikan sebuah laptop.. jadi senang la dia nak surf sebelah aku nanti... laptopnye yang aku guna sekarang otomatik dah jadi milik aku... hehe... tapi ada gak keinginan nak sambor laptop lagi satu, cari yang high end... tapi, kalau setakat nak post entri blog.. aku rasa laptop tosiba celeron aku ni masih mampu bertahan.

selamat hari lahir buat isteri yang tercinta.... singular je!


HIDUP KEKADANG SELAMBA!
catching my breath
kulop ludin
spenda pintal getah

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...