aku-dan-photography

Monday, December 20, 2010

sony event taiping

dah lewat update blog, bizi ckit...

so aku ke taiping, pagi tu aku betolak.. sepatutnya awal lagi tapi disebabkan aku terlewat bangun jadi delay ckit, xcited sampai kul 6 pagi baru dapat tido ... terjaga pon sakit pala..2 jam je tido.. sampai orang umah kejut aku pon guna sms!

sampai area bukit gantang, jammed lak hgway.. aku sangkot hampir 15 minit sebabnya sebuah moto besor terbakor..ownernye aku tak pasti...parah ke idak.... agak poblem petenam kot...

di zoo taiping, cuaca lembap2 gitu, lepeh hujan..nyaman rasanyea... aku,orang rumah dan anak bersedia ke pejabat pendaftaran sony.. dan di situ aku berjumpa kenalan lama dan member FB yang selama nie through alam maya jea..

kami mula masuk ke zoo jam 12, dan berakhir jam 2.30 ptg.. aku dapati orang umah khusuk menembak sebegitu juga danny... cantik2 gak gambor2 dema... aku pula ambil kesempatan belajar apacer,satel speed dan iso so, banyak gambor tak semenggah jadinya tapi idak ngapa..janji niat belajor....

ini adalah kali pertama aku sertai event,maknakata pengalaman masih kurang..terkial2 mencari subjek dan moment.. tidak semudah yang disangka apabila bersaing dengan penembak2 yang lebih berpengalaman.

boleh tahan gak jauhnya memusing zoo taiping nie... sampai crampped betih aku taim balik, kena lumor bam bagi lega ckit...

kali ini, outing.. aku rasa seronok sangat sebab orang umah menunjukkan minat dalam potograpi jadi aku rasa macam sehati berdansa dalam bidang nie.... cumanya aku tengah mencari lens yang sesuai untuknya... sabar ya..

esok ( isnin) kami akan ke lumut pula untuk 2 hari... danny suka lumot malahan kami berdua pon sama...

cuti semakin berakhir, mungkin cuti akan datang kami ke tempat lain... ada satu projek lagi dalam perancangan.. outingvacation satu semenanjung.. nampak gaya kena menabung la tahun depan.

kalau sesapa berminat, leh add aku di facebook... kulop ludin tapi aku pilih2 gak yea... aritu, jastin bibel mintak add..hehe..nie mesti anak murid aku...

"HIDUP LEBIH CERIA JIKA BERKELUARGA / BERTEMAN"

Kulop Ludin™

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...