aku-dan-photography

Wednesday, December 8, 2010

retrography di stesen keretapi tanjung rambutan










balik ipoh isnin dan selasa, cuaca seperti yang kita telah maklum..hujan saban waktu.

tapi disebabkan aku dah prepare pakaian bagi shoot retrospektif maka niat itu aku kena teruskan juga.

agak payah juga nak wat photoshoot nie... aku cuba membayangkan zaman retro dolo ketika berada di stesen ketapi tanjung rambutan...

dan kali ini, orang umah yang jadi photographernyea... dan hasilnya baik malahan aku pula berasa seronok jadi model..

setibanya di stesen tersebut aku dapati keadaan berubah sama sekali... ghope2 stesen tersebut sedang dalam penambahbaikan. jadi habis barang2 retro telah dialihbuang...

yang tinggal papan tanda dan kawasan dalam stesen telah dijadikan kantin orang meniaga.... jadi aku banyak bergaya2 di area yang terhad.... nasib baik orang umah pon kreatif mencari ruang....

taklama kemudian, keretapi pula muncul jadi itulah prop yang paling besar aku include sekali.....

ramai orang dalam kedai makan tersetop dan memerhatikan projek aku ni... memula rasa cuak gak tetapi lelama aku wat tengin jea..huhu.

tkasih kepada orang umah yang mula mendapat "feel" apabila jari memetik shuttle.....

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...