aku-dan-photography

Tuesday, December 14, 2010

gua tempurung

hari nie... aku ke gua tempurung laksana pelancung cuti2 malaysia.... pun sama macam semalam...namanya je duduk tapah tapi tak penah2 sampai....

perjalanan tak sampai sejam, setiap km aku dah hafal cuma bila masuk simpang ke gua tempurung barulah perasaan teruja tu tiba...

sesampai jea, aku pon wow... memang cantik ngan kaler hijau siap ngan tasek yang ada... tanpa melengahkan masa... aku dan orang umah mula snap gambor apa patot...

tiketnya bergantung dengan pakej, kalau nak tour lain harganya.. aku beli tiket jejalan kat dalam jea, takde sapa ikot...

masuk je dalam gua tu.. danny dah takut..maklumlea luas kan main... tapi mmg indah ngan signal tepon takde.

dalam gua tu pemandangan sangat menakjubkan.. batu2 ghope macam2... yang aku pon tak berapa pandai nak interpret....

agak 1/8 perjalanan menaiki tangga, anak aku dah tak larat nak teruskan.. dia gayat... aku pon sama... orang umah pulak tengah struggle ambek gambor tempat gelap... mmg payah....

last2nya kami patah balik...bila nampak pintu gua tu terang barulah anak aku rasa lega......

aku berasa puashati berada di sini... sesapa yang lum pegi ( aku rasa ada gak local yang tak pernah ke situ... ) cuti2 nie marilah ke gua tempurung gopeng......


seperti biasa... gambor2 aku post ke flickr... senang2 korang layan....

nanti aku nak ke lata kinjang, sama macam kali kasel ngan gua tempurung...tak pernah2 sampai lagi!

"LAGI JAUH BERJALAN LAGI BANYAK PETIKAN"

Kulop Ludin

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...