aku-dan-photography

Tuesday, December 28, 2010

YURAN DAN KEPERITAN


hari ni aku bayor yuran sekolah anak, agak teruja sebabnya aku, kali ini dah sama lebel ngan mak bapak lelain... cumanya anak dema ramai...deret2 mcm mangkok tingkat...udah rejeki dema...

kekadang pada kita ape le sangat yuran tu, tapi apabila berhadapan ngan makbapak budak, aku rasa kesian pada mereka yang memang macam tak berapa ada duit nak bayar..
toya je ghope bila kuor doit.. ada yang macam seolah2 rasa bedosa sangat kalau tak dapat bayar sekaligus kejap2 tu..

biasanya aku bagi option, yang mana patot dibayar dahulu.. yang lelain boleh dijelaskan kemudian...

aku rasa cara yang paling baik adalah menabung ckit2, rm2 sehari pun dah kira memadai untuk digunakan hujung tahun nanti...

tahun 2011 nanti aku nak menabung gak... sikit2 pon takpe janji ada nyimpan...idak le kelam kabut nanti....

"HIDUP KEKADANG BERYURAN JUGA"

Kulop Ludin ™

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

Blog Archive

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...