aku-dan-photography

Thursday, November 18, 2010

aku tak pandai bertukang!

kekadang bila aku tengok felem2 dolo, aku perhatikan kemahiran pertukangan sangat penting... segala2nya bermula dengan kederat yang ada disebalik tulang2 yang ada..

dan aku rasa bersyukur juga kerana aku tidak dilahirkan dalam zaman itu.. kerana aku tidak pandai bertukang.. nak memaku pun terketor2, ratio sebatang paku yang berjaya aku benamkan seumpama ratio jumlah pemohon jawatan awam berbanding kekosongan yang ada...paku banyak bengkok tetapi tertanam tiadalah ia..

namun begitu semua itu akan berubah kerana aku telah berjaya mendapatkan sebuah cordless drill..ataupun mobile drill... ianya seumpama satu ransangan yang mendorong aku untuk tidak mengetuk tetapi menebok...

untuk projek pertama, aku akan menggantikan cylinder lock yang telah lama aku beli tetapi idak kesampaian memasangnya atas alasan kesuntukkan masa sehinggakan anak aku pon tertanya2..

kedua barangan di atas aku simpan baik2 .. sampai serunya nanti, akan ku gantikan tombol yang dah 4 tahon tak berfungsi....


life as is....
Kulop Ludin!
Published with Blogger-droid v1.6.5

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...