aku-dan-photography

Monday, August 23, 2010

Berbuka dan tat neneh uli siku

Puasa yg je 12 aku berbuka di luar. Hasrat nak makan ikan masak stim tapi takde pula ikan besar yang ada ikan kembung.. Haih.. Order gak la.. Masakan siam.. Prunthai namanya.. Kemudian ngan sop ayam dan ada la dua /tiga side order yang lain... Tiga2 beranak kenyang lepas tu..

Danny dah berpuasa penuh 11 hari.. Tolak 1 hari kerana dia demam hari tu.. Kuat jugak anak aku tu... Tak sangka pulak...

Sehari sebelum tu aku order kuih tat neneh.. Aku memang suka kuih nie.. Tat ni adalah yang kedua.. Jumaat tu aku dah beli satu.. Tapi rasanya.. Macam uli ngan siku jea.. Bodi keras.. Inti pun sama... Hampeh tul.. Kalau tak gheti nak wat kuih.. Tak yah la niaga.. Wat naya orang jea...

Kemudian aku beli lagi.. Kali ni sahabat kampung aku yang jual.. Ha.. Kali ni ok... Agak sedap dan lebih baik dari yang aku beli tempohari.. Ni mesti masak dengan hati yang suci di bulan ramadhan...

Ada satu lagi set kuih tat neneh yang aku tunggu .. Di order oleh orang rumah.. Harap2 yang ini lagi sedap dari semalam...

Buat la kuih yang orang boleh makan.. Kita bayar dengan duit dan bukannya dengan kulit siput... Asyik nak untung... Tapi rasa kuih macam takde lidah dan hati..

5 comments:

anjang said...

seropa le yop aku pun hantu tat neneh. Hari teringin sangat beli le di ipoh macam hampeh rasanya. Lepaih tu beli dari orang kampung aku baru nalerke. Dah dua bekeh licin di sente di aku dan anak aku...hiup tat neneh

kulop ludin said...

haha..
kompom le best tat neneh tuh...
teman masih menanti tat neneh yang benor2 nyentoh perasaan!!

www.arzone_71.blogspot.com said...

Ce mike try nyuruh oghang ghumah terai buat tengok. Mana tau ayor tangannye lebih nyentoh perasaan dari yg mike ngoder..he...he.

kulop ludin said...

teman nie jenis gemor ngusap tapak tangan oghang umah..
riso kasor lak nanti kalu disuroh nguli tepong tu!!
hahaha!!

www.arzone_71.blogspot.com said...

ha..ha...sama le kita..

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...