aku-dan-photography

Friday, July 9, 2010

sotong juara piala dunia 2010

musim bola nie.. aku seperti biasa... tak dapat nak tengok semua...
habih kuat, game kul 10pm.. yang kul 2.30am tu pernah le sekali aku tengok tapi rasa macam dibuai2 jea..
orang umah pon komplen... tibi pasang...orangnyea bedengkor!
nak wat camnea, dalam usia camnie.. tido nak kena cukop.. aku bekerja ngan nyawa bukan ngan mesin... ada roh yang perlu aku layani... ada tanggungjawab yang ditanggung...
aku tak endak disebabkan tak cukop tido... nanti tengah2 krojea tetiba je pala sendeng ke papan putih.. lena sambil berdiri... atau sagat badan kat mana2 dinding...






ini adalah kawan2 kampung aku.. seperti yang aku terang dalam post sebelum nie.. bermacam2 pengalaman kami alami bersama dan dalam ramai2 kawan aku.. dema ni lea yang rajin bertanya habor dan ada hari tu dema datang ke tapah naik moto....


kata kawan aku yang dudok belakang tu... 

ponggong rasa takde.. (maknanyea udah kebas)..


nasib kami hampir sama ... kami bukan dari golongan yang bijak pandai sampai menara gading.. pass SPM jea... itupon gred beza2... namun begitu ada persamaan yang ketara... 
kami kahwin dalam usia 30 an...


dalam bertiga nie.. aku le mula dolo kenal erti nikmat berkawan ngan pempuan... 
dema.. beberapa tahun lepas tu baru le merasa... hehe...
 
tapi kali nie bukan kisah cete cinta dema tapi cete bola sepak...


kawan teman yang kanan sekali adalah orang pertama dapat clue... siapa bakal juara piala dunia 2010...... kiranyea nostradamus pon takleh nak ramal dengan tepat..


kawan aku eksiden langgar lembu bebetul depan tempat orang jual limo bali bersetentang ngan hill city jalan nak ke simpang pulai tuh.. dan lembunyea jantan... jadi kalau ikut statistik.. lembu jantan nie lambang orang spain... kalau lembu tina, lebih kepada holland yang ngeluorkan susu dutch lady tuh....(ni kalau tau dek bookie.. mau dema tikam besor time final nanti...)


apepon bak kata orang bola tu bulat...  jadi takyah la tanya kat sotong tu lagi... sian dia... 
lagipon khurafat dan melibatkan akidah juga......
lemah betul pegangan iman manusia, ngan sotong pon leh percaya...


selamat mata merah kepada semua peminat bola.......




HIDUP KEKADANG SELAMBA! kulop ludin spenda pintal getah

1 comment:

|| NaFiRaa || said...

betol2.. sian sotong tuh.. kena ugut bunuh.. patut yg suh dia ramah tu lah yang kena ugut..haih~

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...