aku-dan-photography

Wednesday, July 14, 2010

sempu pala




 aku nie kekadang selamba betul.. main sauk je apa yang ada....
cete aku nanti adalah rentetan daripada kes tersalah beli sempu pempuan yang aku baca di blog
finding raino 


tokey kedai tu tanya aku dah kawin ke blom
aku pon blur2 laa kenapa dia tanya mcm tu?
nak amek aku buat menantu ker? (ahaks! :p)
bodo2 aku pon geleng kepala laa
then dia xplain, barang yg aku nak tu actually sesuai utk org yg dah kawin
 tapi bagi kes aku, bukan tersalah beli tetapi tersalah pakai... semacam yang aku cakapkan tadi... aku ni jenis capai apa yang ada...jadi sementara ayor pancot menimpa2 ateh kepala... tangan kanan aku pon capai le sempu tanpa melihat sempu apa yang aku nak ambek....




kebetulan pula sempu yang aku guna (sebelum ni) adalah jenis boleh sapu dari ujung rambut sampai le ujung kaki so bergembira le aku menyapu sempu tersebut ke semua tempat....
tetiba aku terasa pedih, peh pedih tul tang tu... rasa macam kena simbah petrol jea.... jenuh... kemudian barulah aku perati betoi2 sempu tu.. ghopenyea... sempu untuk haijin pempuan.... 




pergh..... telompat2 la jugak aku dibuatnyea.....
aku tak menceritakan kepada orang umah aku... tapi tiap kali aku nak bersempu, kini aku lebih hati2.... dan tak lama lepas tu aku gosok gigi ngan pencuci muka lak... .


Hampeh, aku cukop tak suka bangun tidor dalam keadaan terkejut yang membolehkan pala jadi tingtong....
ni le pasei orang umah aku selalu pesan... "abang, tido.. esok nak krojea"


jap lagi berbunyik la alarm peringatan tido tuh!

the moral of the story: tidur awal 




HIDUP KEKADANG SELAMBA! kulop ludin spenda pintal getah

No comments:

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...