aku-dan-photography

Saturday, March 13, 2010

topi mancing dan aku


 masa aku order makanan di sebuah gerai.. seorang pelayan mengambil keputusan untuk beramah mesra.
 dia tanya samada aku ni minat memancing... aku jawab, dulu2...
dia balas lagi, bukan apa... sebab dia nampak aku ni pakai topi memancing sebab tu dia tanya...
la.. selama ni aku ingat bila aku pakai topi nie, ada le feel nak jadi potograper yang aku minat2 tuh.. rupa2nyea orang nampak macam nak pegi mancing jea... siap tanya aku nak mancing lombong mana...


terasa2 nak tepuk je dahi budak tuh lapan belas kali.
namun begitu sebagai artis.. aku tetap ngan topi mancing nie... terasa nyaman time2 paneh nie...
*aku perasan bini aku dan opah aku macam nak gelak besor sambil guling2 ateh jalan time budak tu tanya tapi masing2 senyap takot aku marah!


memang ada ghope tokei sayor/tokei ikan ke aku ni?


HIDUP KEKADANG SELAMBA!
catching my breath
kulop ludin
spenda pintal getah

12 comments:

zan-xray said...

Lain niat kita lain pulak tanggapan orang ya yop.
Topi tu dah macam identiti mike lak. kekal kan sampai deme tu leh terima tu sebenarnya topi photographer :-)

Daddy Zuki said...

cayalah! yeop tetap ganteng dgn topi mancing warna cream ni...

|| NaFiRaa || said...

muahahahahah..adoiilahhh..len kali en kulop jawab ler macam nih!!" ini pesen terkini lah dik!!!"

haaaa.. baru dia tau!! muahahahaha

kulop ludin said...

zan... bile dia kata mancing...
teringat lak teman tang mancing...
stop mancing masa orang umah ngandung.. mak mentua teman larang.. takot anak sombing mulot katanya..
6 tahun dah tak mancing...

em.. outing sambil mancing pon cun gak ni!!

kulop ludin said...

> daddy... teman try menten... huhu...

kulop ludin said...

>cik puan naf... teman tengah bersabor time tuh.. huhu..
la nie guna topi lain tapi sama gak kalernyea dan bentuknye!!

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

hahaha.. ade2 rope jual ikan. hahaha.. tpi pakcik kulop tetap comel..

Sanusi Din said...

en kulop yg dihormati,

dulu masa kat kampong, kami pkai topi mcm tu masa kutip sekerap.

Tapi tidak dinafikan topi jenis tu memang sesuai utk en kulop, bukan setakat nmpak mcm artis tersohor, dah nmpak mcm fashion statement en kulop sendiri. Saya rasa x lengkap wajah manis en kulop tanpa topi itu.

Analoginya seperti puttu mayam tanpa kelapa dan gula..hambar dan tawar..

Sekian terima kasih.
Yang benar,
Sanusi Din,

kulop ludin said...

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

hahaha.. ade2 rope jual ikan. hahaha.. tpi pakcik kulop tetap comel..


> huhu... comei tetap menten...
jual ikang le lepas nie!!

kulop ludin said...

Sanusi Din said...

en kulop yg dihormati,

dulu masa kat kampong, kami pkai topi mcm tu masa kutip sekerap.


to enche sanusi,

adapun memang iye pon! haha!
nak pakai lebai.. nanti payah lak, orang mintak berimam.. pensan teman!!

blueCITY® said...

salam...

lama tak singgah sini
heeeee

posing nampak?
ekekkek

kulop ludin said...

Blogger blueCITY® said...

salam...

lama tak singgah sini
heeeee

posing nampak?
ekekkek


>musti bizi tu yea...
posing layan pala!!
haha

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...