aku-dan-photography

Wednesday, March 17, 2010

aku idamkan sal 18-250mm sony




hari ni aku ke sony centre ipoh, ipoh parade.
jalan2, skodeng lens.... lens yang aku skodeng ialah Sony SAL-18-250mm yang aku dan encik Zan (nie blog dia )chat2kan smalam di FB.




memula amoi tu macam tak berapa nak layan aku, agaknye piyod kut..aku faham.
tapi selepas dia perhatikan aku tak lekang2 mandang lens dalam cermin tu.. dia berasa kasihan.
dia benarkan aku menyentuhnya... perlahan2, setiap lurahnya aku sentuh,aku usap ngan jari  jemari2 ku..
ah... aku mengeluh... teransang sekali rasanya.


aku snap sana sini (ngan kebenaran amoi tu)... 




aku mintak amoi tu bergambor ngan kotak sebagai tanda kenangan kerana....






 harganya bukanlah sekupang dua!

secara perlahan2, aku mula paham sedikit sebanyak pasal lens nie... ya, terimakasih kepada encik Zan yang banyak membantu aku.

*masih terasa2 kenikmatannya tadi... haih....

HIDUP KEKADANG SELAMBA!
catching my breath
kulop ludin
spenda pintal getah

8 comments:

|| NaFiRaa || said...

haih!!! kalo gittu lah harga nye!! pk 88 kali nak jadi fotografer..

zan-xray said...

Adei ayat menyentuh setiap lurah tu buat teman pun teransang pulak dan teringat kepada kali pertama menyentuhnya
(kami sedang berbicara tentang lens 18-250 ni) hehe.
lhood dia tak bagi ke yop?
tahniah dah tambah koleksi

Sanusi Din said...

en kulop,
kalu ya pon teruja, jgn la guna perkataan sensasi..ishk2..kang ada yg jd mangsa kang..

maxcma said...

bro, jgn beli dari sony centre.. reger memang mahal giler.. beli kat Studio Zaloon - Pudu Plaza, KL ade beberape lagi kedai kat KL bleh kasi reger kurang 3-4ratus... warranty dia still sama juga..

http://www.eimiza.net

kulop ludin said...

>thanks max.. nenanti bila nak tangkap Carl.. leh pegi sana....

www.arzone_71.blogspot.com said...

Bro guna sony a380 ker? Amacam okay ke..teman newbie yg tgh dok aim sony a38o or Nikon d5000..mana yg bro rekemen?

kulop ludin said...

sony a380 ni untuk newbie dalam potograpi...
kalau mike udah masuk tahap pro... tangkap nikon pon gak...
Nikon ramei member2nyea...

akubiomed said...

Teringin nak merasa pakai DSRL terutama ambil photoshot guna teknik bokeh tapi tular nak kena belajar handling DSLR kalau tidak rugi kerana tidak ada skill

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...