aku-dan-photography

Sunday, March 7, 2010

ABANG DBI DAN SENYUMANKU



Hasil daripada kejayaan senyumanku beberapa hari lalu telah membuatkan aku lebih konfiden.
jadinya...
pagi sabtu aku ke nasmir berhampiran tesco ipoh. tempat biasa untuk aku bersarapan sambil pekena kari mamak tapi kali ini aku pekena mee goreng...


pertengahan kunyah, mamak kat situ info2 aku...
DBI punya sudah mari... mau saman kereta tak letak kupon...
aku nampak brader dbi siap berbaju seragam yang tampak hebat,berkumis lebat sedang berlegar2 kat kete aku...


jadi.. aku bergerak pantas (bawah sikit dari berlari2 anak)  sambil memberikan senyuman... (yang kali ini lebih baik dari sebelumnya...)
dia membalas senyumanku.. haih.. senyumannya lebih manis... aku tersipu2 juga... kelu lidah aku...



patutla dia senyum, dia saman gak kete aku.. hampeh tul... bukannya banyak kete kat situ... takde gangguan apa2 pon.. pergi la saman kete2 lain... kete aku kecik jea... nama kete pun ikut nama haiwan... tak mesra haiwan le nie...


tapi aku tetap memberikan senyuman.. pada aku, senyuman itu merupakan sedekah.. itu jea yang terdaya aku bagi... kalau nak lelemak kat badan nie...pon leh gak... nanti kita ejas!!




HIDUP KEKADANG SELAMBA!
catching my breath
kulop ludin
spenda pintal getah

13 comments:

deqyalalink said...

hahahhaa...kene saman eyh...abah pun selalu kena saman sbb selalu tak prasan roadtax mati :p

|| NaFiRaa || said...

hehehhe.. kena jugak!!! nak buat cam ner kan!!! ai pon dulu slalu kena.. paksa lah jugak bayar..jangan lupa mintak diskaun sebelom bayar k!!!!

Jawa a.k.a USERMODE said...

uhuk uhuk.... saya ader 17 saman parking juge bro. hahaha... dan diabaikan sejak tahun 2007 lagik. kah kah kah~!! selamber~! XD

kulop ludin said...

>peh user... banyak tuh....
memang selamba!!

kulop ludin said...

>deqya.. loadtax mati.. huhu.. manyak bahaya!!

kulop ludin said...

>cik puan naf... kalo sempat, teman merayu..
idak kalu.. bayor je lah...
huhu!!

zan-xray said...

Tewas jua senyuman mu tu..
adakah tidak cukup mengairahkan.
Jiwa panas mengelegak oo ada kertas majlis bandar terselit kat wiper . aku membayarnya dengan disusuli meletakkan sampah di kaunter hehe..

Amirah Rashid said...

jgn lupa byr yee
hihi :D

kulop ludin said...

>peh mike, zan...
sempat lagi protes!
haha....
teman tengah mikior nak lempor apa lak kat kaunter nanti!!

kulop ludin said...

>amirah.. kompom bayor, idak nanti dema guna balik saman2 tu untuk saman teman time hari pencalonan..
(kalau jadi wakil rakyat le nanti...)

Juice said...

mpk kat kuantan lagi suka menyaman..kdg2 ada org dlm kete pun dia halau suh blah...cam ngada je kan..kalau lupa taruk kupon parking even utk 15minit pun kena saman jgk...isk isk berpada2lah sikit...kdg2 org nak cepat dan mudah lupa...x bagi peluang langsng...

kulop ludin said...

>juice.. kekadang nak kata hampeh.. udah kerja dema tapi rasannya budi bicara masih boleh diguna pakai...

dema ada yang berlumba2 nak tunjuk kat boss, dema wat keje dengan menyaman sebanyak mungkin kecuali kete2 boss...

Black: said...

dia bukan nak mintak senyum tu.. dia nak mintak duit.!!!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...