aku-dan-photography

Friday, January 29, 2010

Mana satu sony ericson satio atau canon dslr

Hari ni aku beli nokia n86 untuk orang umah.. Bagi menggantikan nokia e66 (anak aku nak hset tu tapi aku pun nak gak wat hset kedua)

Aku tengah memikirkan satu kos melepas.. Atau terlepas.


Aku minat henpon.. Nenanti aku ceritakan tentang henpon aku.


La ni aku ada 2 pilihan samada sony ericson satio atau camera canon dslr pada harga yang hampir sama. Tadi aku dah angkat letak satio..kaler merah.. Kat tapah.. Harga dalam 2.3k..


Dah dekat sangat nak rembat.. Tapi aku teringatkan hobi aku yang gemor nangkap gambor... Kalau henpon.. Aku ada gak ilmunya.. Tapi kalau kamera.. Haih.. Mana satu ni...


Jap lagi aku nak kuor makan.. Mesti lalu kedai henpon tu... Kalau kena gayanya.. Aku akan pakai satio 12 megapixel...


Aku tak suka.. Kalau hati berbelah bagi...

Sigh.....

5 comments:

Fahim 'n Alin said...

kamera la!

Duniaku said...

nak bagi cadangan pon..payah gak..payah sebabnya KEMAHUAN dan KEPERLUAN tiap org itu sangat berbeda.Namun dengan ada 2K itu akan menzahirkan AZAM dan USAHA..azam dan usaha menyimpan/menabung dll.Jadi ikut suka ko le Big...dan satu lagi dimana yang ada pilihan maka akan adalah kehilangan atau yang bakal dilepaskan.inilah fitrah..inilah hidup..inilah KITA berbeda rasa dan cita.

kulop ludin said...

> bob... akhirnya aku beli henpon gak.. huhu....
sampai timimg... aku kontek mintak ngko riki2 dslr yea.... aku tak berapa ada elmu, tapi minat pada nikon walopon pernah handle slr canon dolo....

> fahim... dah tertewas..... nanti tangkap kamera lak.....

kata orang potih...
save some...
spend some...
both enjoy....

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

kalau saya da da beli dslr da!!

kulop ludin said...

> TAP... akhirnya tangkap gak kamera!
puehhati uncle kulop!!

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...