aku-dan-photography

Sunday, January 31, 2010

DARI SPENDA KE SPEN DSLR




Hari ni agak lama aku ke ipoh...
Orang umah sibuk mencari baju untuk anak terunanya manakala aku macam biasa.. Ronda ke sana ke mari mengintai hset2 di rainbow atau uda ocean.. Bila terasa lapor.. Kami makan2 kat futkort bawah tu..




Agak dah dapat apa yang dema nak.. Aku terus ke tesco kat jaya jusco...




Dan pada saat akhir... Aku ternampak sebuah kedai menjual kamera... Hati berdetik lagi... Haih... Aku tak suka bila hati aku berdetik2... Dengan kekuatan berat maksima yang ada.. Aku melangkah berat2 ke dalam kedai tersebut...




aku pesan kat orang umah...




"kalau abang tak call atau sms dalam masa sejam... Tepon polis.."




panjang lebar cene tu terang pada aku pasal kamera nie... Aku angguk2 tanda paham... Tapi aku memang tak paham apa dia kata...




Antara nikon.-canon-sony aku usha satu2... Lastnya aku call kawan lama aku.. Dia guna sony... Jadinya setelah aku angkat timbang... Aku rembat sony satu.... Harga nya.. Tak endak le aku bagitahu.. Sebab kamera biasa jea... Bukanlah canon 7d tu....




Aku mintak macam2 kat cine tu... Akhirnya dema bagi aku kalendar poket 4 keping... Itupun dia kata.. Kalendar limited edition.-tak ramai orang dapat...




Kamera ni sebenarnya orang umah aku yang belanja... Dia tahu abangnya sangat berminat ngan poto2 nie.. Minat nangkap..-tapi cucinye tarak... Huhu.... Bukan tak endak cuci... Tapi dah 3 ribu keping aku snap... Mana mampu nak cuci semua....




Perkara pertama... Aku ucapkan penghargaan pada orang umah aku yang sentiasa berada disamping aku.. Tak kira masa... Kalau boleh.. Ke rest room pun dia nak ikut... Sayangnya dia pada aku..boleh aku umpamakan diri aku ni seperti sebutir permata yang jatuh ke laut dan menjadi pulau...




Nenanti aku ceritakan bagaimana kulop ludin leh terpikat ngan orang tapah nie...




Aku sudah selangkah ke alam dslr... Apakah hati aku akan puas? Tunggu je lah.....








searching for subjects...
kulop ludin
spenda pintal getah

15 comments:

Mus said...

bila dah ada dslr.. mata & tangan makin rakus untuk menangkap gambar..
kongsikan hasil KLIK anda

|| NaFiRaa || said...

wahhhhh... lepas nih leh lah tempek gambar byk2 kat blog ni...ai amik gambar kai kamera handset jek..

kulop ludin said...

> mus.... huhu, tengah mikior kat mane nak outing.. haha!!

> naf.... teman pon banyak guna hset.. ni baru belajor nak berjinak2... dslr..... huhu

thanks!

mizara said...

wahh ade camera baru..leh la tangkap byk view2 menarik nanti..best2

kulop ludin said...

> mizara... bila dah ada kamera kat tangan..... nak dapat subjek lak susah!!

Jawa a.k.a USERMODE said...

wah wha....best da ader dslr.. yup yup. sile kongsikan hasil klik anda disini ye.... wohooo..~!!! (suke gile tgk orang amik gambar yang lawa2)

isk..bile lah aku nak ader dslr sendiri.. penat ngan compact cam dan dslr pinjam >_<

p/s : minat abes ngan ayat nih... "kalau abang tak call atau sms dalam masa sejam... Tepon polis.."

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

romantiknye pakcik kulop!! bape ek harga dslr tu?? no rahsie2 ok.hehe

kulop ludin said...

> huhu... lomantik yea....
harga dalam 2.6... opper skali dapat xtra lens....

zan-xray said...

perghh makin superb la gambar yang bro ambik nanti. sebelum ni pun dah nampak ada bakat.
boleh la join dengan rakan bro yang bro kontek tu.(macam kenal je kot)

kulop ludin said...

>haha zan.... memang mike kenal.... teman tengah blur gak nie... mana satu nak setat belajor... harap dapat tunjuk ajor dari kome yang memang ngetop!!

Dak Wan said...

Huhuhu. Sekali camera dgn hp kome sambar erk? Berdesup ah!

kulop ludin said...

> wan, one time buying... lepeh nie.. takde meggi...ikan sardin le jawabnyea... haha

Amirah Rashid said...

jeles jeles
haha :D

kulop ludin said...

>jangan la jeles mirah...
moh join sekali!!

Ghie Lhanx said...

Cocok untuk jadi photographer nih.

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...