aku-dan-photography

Monday, November 30, 2009

eksiden





tapah kemalangan, originally uploaded by Kulop Ludin.
pagi tadi dalam jam 10, ada kemalangan antara moto ngan kete.....
habornya, penunggang motosikal tuh (perempuan) pecah palanya (kata orang la....)
masa aku lalu, mangsa dah dibawa ke spital tapah.... darah bersepah2 di atas jalanraya.....
macam2 versi aku dengor masa tengah nyumbat kotiew goreng kat bistro.... ada yang kata moto tu ngelak seorang tua sedang melintas lalu terbabas ke laluan bertentangan dan bertembung ngan charade merah milik seseorang dar tapah road.....
kalau dilihat impaknya.... leh tahan tuh.... kete charade tu teguh bodynya.... menurut satu brother tuh.... dia dengor bunyik berdentum dan dia ternampak helmet bergolek2... dan mangsa dah tak bergerak....
ngeri katanya.... tak sanggup nak nengok dekat.....
harapan aku, penunggang tu selamat.....

Hidup ni kusut kalau bermain dengan jammed..
Raya haji baru2 ni.. Kawan aku bagitahu jam semakin teruk.. Dari jalan duta ke rawang mengambil masa 2 jam untuk lepas manakala 3 jam lagi diperlukan untuk sampai ke ipoh...

Tak dinafikan.. Masa hari khamis haritu aku saksikan 3 kemalangan dalam jarak 60km sahaja.. Yang paling banyak melibatkan kenderaan adalah di bukit gua tempurung.. Rasa aku ada dalam 7 buah kereta menyontot antara satu sama lain.. Peh.. Kete2 mahal lak tuh...


Journey pun macam siput jea... Dan yang paling hangin bila ada kete potong belah kiri.. Macam dema je nak cepat sampai... Kuang ajor tul..


*kalau ikut hati mau aku saman dema semua.. Tapi apakandaya.. Aku ni spendarpintalgetah jea...

Saturday, November 28, 2009

makan spaghetti oleo pizza hut yang hampeh di giant ipoh

ya......
pada raya haji kedua aku bawak anak bini aku ke giant ipoh.... 
selain daripada membeli dikit2 barang keprluan harian, anak aku, danny menyatakan hasratnya untuk menikmati hidangan di pizza hut... so aku pon pegi lea......

aku paham situasi malam tu.... staff kurang, orang pun ramai.... jadinya aku pon bersabar........ taklama kemdian, hidangna aku pon sampai... iaitu spaghetti oleo... bukan sedap pon pon kalau dibandingkan dengan mee goreng mamak kat nashmir berdekatan tesco ipoh tu jauh lebih power.... tapi disebabkan nak merasa....aku order gak!!


sesampai je spaghetti tu... aku dah nampak pelik.....  kerana kering tul..... camne aku nak makan nie.... mau calor saloran esofagus aku nie.... danny pun tak sanggup nak kunyah..... hampeh!! mesti mamat kat kitchen yang wat tuh takde hati perasaan dan tangan..... elok le berenti krojea kalau kerja dah tak amanah....


oleh kerana hangin sudah satu badan..... aku panggil la staff sorang tuh... rupanya dia pengurus waktu tuh... aku sound direct jea... camnea nak makan benda nie sebab kering betul.... dia sajes supaya aku tukar menu lain tetapi.... tak sanggup aku dah.... tak pasal2 kena selit ngan ludah makanan tu kalau aku tukor lain.... ntah apa yang dibubuh nanti.....

time aku bayor, pengurus tadi telah menolak harga spgathetti tadi.... memang patot la...... hampeh!!

spendarpintalgetah: aku sempat sound, lain kali kalau berlaku macamnie... aku lodge report kat orang kl.... peh..... 


Wednesday, November 25, 2009

spenda pintal getah

spenda pintal getah.....
cukup menarik tajuk blog nie....
yang aku dapat daripada seorang yang istimewa iaitu kutik.

tak dapat aku ceritakan sedalambagaimana ayat spenda pintal getah terhasil tetapi sangat menarik.
maknanya mendalam...... menggunakan apa yang boleh dan termampu selagi mau!!

aku akan konsikan ceritanya nanti.

Pos Spenda Popular

Related Posts with Thumbnails

LAMAN BLOG AKU YANG LAIN

KSSR DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU

ADA BEBERAPA BAHAN YANG BOLEH KITA KONGSI BERSAMA.
1. RANCANGAN TAHUNAN DUNIA SENI VISUAL
2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN DUNIA SENI VISUAL TAHUN SATU (ada berbelas jadi boleh lea kome ejas2 ngikot kesesuaian tempat krojea memasing)

-ada bahan2 bersifat draf jadi kepada mereka yang berkenaan hendaklah merujuk info2 terkini.
-aku kongsi jadi disklaimer macam biasa le..

download di bawah

1. rancangan tahunan dunia seni visual tahun satu kssr

2. rancangan pengajaran harian DSV Kssr tahun satu.

*kredit to guru2 seni batang padang not to forget JU2nya juga..

* aku dah change link download, jadi kome leh donlod terus as premium user!! dan aku izinkan kome add link ke blog kome tapi kalau boleh backlink ke blog aku yea... hehe... tak paksa tapi apa salahnyea..

DISKLAIMER

PENAFIAN

Kulop Ludin tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi daripada blog ini. Lagipon aku yang bayor bilnyea... Kikiki... siyes nie...